Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası

Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası -Pınar Karşıyaka: 85 - Paris Levallois: 69 -Çeyrek final serisinde 2-1 öne geçen Pınar Karşıyaka dörtlü finale yükseldi Salon: Karşıyaka Hakemler: Igor Dragojevic (Makedonya), Anton Ma


İZMİR (A.A) - FIBA Avrupa Challenge Kupası çeyrek final üçüncü maçında Pınar Karşıyaka, Fransız ekibi Paris Levalloisi 85-69 yendi. Çeyrek final serisinde 2-1 öne geçen Pınar Karşıyaka, kupada dörtlü finale yükseldi.
     Karşılaşmaya hücumda kötü başlayan ve ilk 4,5 dakikalık bölümü 7-0 geride geçen Pınar Karşıyaka, daha sonra yakaladığı 12-0lık seriyle periyodun son 3 dakika 20 saniyelik bölümüne 12-7 önde girdi. Daha sonra Thomas, Sanders ve Dixon ile sayılar bulan ve rakibine sayı şansı tanımayan yeşil-kırmızılı ekip, ilk periyodu 13 sayı farkla 21-8 üstün tamamladı.
     İkinci periyotta Dixon ile üst üste 3 sayılık basketler bulan Pınar Karşıyaka, Thomas ve Sandersın sayılarıyla 16. dakikada 23 sayılık farka ulaştı: 35-12. May ve Williams ile sayı üreten rakibi karşısında üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, devreyi 44-26 önde bitirdi.
     Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü periyotta 24. dakikayı 51-34 üstün geçen Pınar Karşıyaka önünde Cox, May ve Albicy ile sayılar bulan konuk ekip, 27. dakikada farkı 13 sayıya kadar indirdi: 55-42. Konuk ekip üst üste yaptığı top çalmalarla farkı 10 sayıya kadar (60-50) indirse de Pınar Karşıyaka Dixonun son saniyede attığı 3 sayılık basketle periyodu 68-54 üstün bitirdi.
     Son periyoda Evrenin sayılarıyla 5-0lık seriyle başlayan ve 32. dakikayı 73-54 önde geçen Pınar Karşıyaka, son 5 dakikaya da 77-59 üstünlükle girdi. Kalan bölümde de iyi oyununu sürdüren Pınar Karşıyaka, müsabakayı 85-69 kazandı.
     Pınar Karşıyaka, bu sonuçla dörtlü finale yükseldi.
     Karşıyaka taraftarının yoğun ilgi gösterdiği müsabakayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulu üyeleri de takip etti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Tolga Albay / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Challenge Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER