AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -Türkiye başkanlık sistemine geçmezse, ikinci sıçramada bu oligarşik bürokrasi Türkiyenin ayağına her zaman pranga vurmaya çalışacaktır


MALATYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye başkanlık sistemine geçmezse, ikinci sıçramada bu oligarşik bürokrasi Türkiyenin ayağına her zaman pranga vurmaya çalışacaktır dedi.
     Soylu, partisinin Malatya Belediyesi Konferans Salonundaki İl Danışma Meclisi Toplantısında, 21. yüzyılda küreselleşmenin hızlandığını, yerelleşmenin güçlendiğini söyledi.
     Türkiyenin yeni süreçte dünyadaki bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle rekabet içerisinde olduğunu ifade eden Soylu, İlerlemeliyiz, demokratikleşmeliyiz, özgürleşmeliyiz diye konuştu.
     AK Partinin bu süreçte yenileşme ve etki alanını genişletme vizyonlarını uyguladığını aktaran Soylu, 2002de vergi gelirlerinden elde ettiği her 100 liranın 86 lirasını faize ayıran, yatırıma, kendi insanına ayıramayan bir Türkiye vardı. Şükürler olsun ki, bugün kendi insanına elini uzatan, 400 bin engelli vatandaşımıza, evinde aylık maaşıyla beraber, Sen yalnız değilsin, senin devletin insanını yalnız bırakan bir devlet değildir diyoruz ifadelerini kullandı.
     Van depreminden sonra kentte yapılan konutların açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla katıldığına değinen Soylu, orada 1999 depreminden sonra Yalovaya gittiği günlerin aklına geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
     O günkü genel başkanla aynı arabadaydık. Cumhurbaşkanı ancak açtığımız telefonla meselenin vahametinden haberdar oluyordu. O günkü sayın Başbakanın konuyla ilgili herhangi bir bilgisi yoktu. O binaların altında sadece insanlarımız kalmamıştı. Çaresiz bir devlet kalmıştı. Ancak Van depreminden sonra Sayın Başbakanımızla konutların açılışına gittiğimde, 15 bin 341 konut 10 ayda yapılmıştı. Bin 15 derslik yıkılmış, 2 bin 600 derslik yapılmıştı. O insanlara hiçbir eksiklik hissettirilmiyordu.
     Süleyman Soylu, terör örgütüne ve nifak sokmaya çalışanlara rağmen böyle bir başarılı çalışmanın sergilendiğini belirterek, Bu memleketin evlatları tam 13 yıl sonra o devletin onurunu, Türkiyenin birliğini ve beraberliğini Vandaki o enkazdan çıkararak, yepyeni bir Türkiye sürecini ve yepyeni bir Türkiye hayalini başlattılar dedi.
    
     -28 Şubat süreci-
    
     28 Şubatta insanların fişlendiğine de değinen Soylu, Dizlerindeki izlerinden dolayı bunlar namaz kılıyor mu, kılmıyor mu- diye fişlemeler, evlerine gidilip birileri tarafından bunun hanımı başörtülü müdür, başörtüsüz müdür- diye fişlemeler, bu milletin tahribatı değil miydi- ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini düşündüğünü de söyleyen Soylu, Türkiye başkanlık sistemine geçmezse, ikinci sıçramada bu oligarşik bürokrasi Türkiyenin ayağına her zaman pranga vurmaya çalışacaktır. 1961 anayasasında da, 1982 anayasasında da öyle oluşmuştur dedi.
     Soylu, daha sonra Demokrat Partiden AK Partiye geçenlere rozet taktı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER