Çelik ishale hattı çalışmaları

Çelik ishale hattı çalışmaları -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -İnşa ettiğimiz hat sayesinde şehrimize uzun yıllar kesintisiz içme suyu temin edeceğiz


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, inşa edilen çelik ishale hattı ile Sakaryaya uzun yıllar boyunca kesintisiz içme suyu temin edeceklerini bildirdi.
     Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 14 milyon 747 bin TLlik yatırımla hayata geçirilen projede 10 bin 806 metre uzunluğunda hat inşa edildiğini kaydetti.
     Hattı önceki güzergahlardan farklı bir güzergahta inşa ettiklerini belirten Toçoğlu, Bilindiği üzere bugüne kadar üç isale hattı inşa edilmiş ancak gerek eski oluşları gerekse proje yanlışlıklarından ötürü şehrimizde uzun yıllar bir isale hattı patlağı sorunu yaşanıyordu. Bu sorunun kesin bir çözüme kavuşturulması için çalışmalarına başladığımız çelik isale hattı projesinde 4 bin metreyi tamamladık ifadelerini kullandı.
     Bugüne kadar yapılan hatların Esentepe üzerinden Maltepe içme suyu arıtma tesislerine ulaştığını hatırlatan Toçoğlu, çelik isale hattının ise Sakarya Üniversitesinin arkasından, Hızırilyas Tepesinde inşası büyük ölçüde tamamlanan son teknoloji arıtma tesislerine ulaşacağını belirterek, şunları bildirdi:
     Bin 600 milimetre çapında olan hatların 4 bin metre uzunluğundaki kısım bitti. Şimdi de 453 metrelik tünelin çalışmalarına başlanıyor. İnşallah yıl sonunda hemşehrilerimizin çeşmelerine, bu sağlıklı hattan birinci sınıf içme suyu ulaştıracağız. Çelik borulardan inşa edilen bu hat, depreme karşı da dayanıklı olacak. Hat sayesinde isale hattı patlaklarından dolayı yaşanan su kesintileri son bulacak.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çelik ishale hattı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER