AK Parti milletvekilleri, Silopide

AK Parti milletvekilleri, Silopide -Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç: "Biz, bu çeşitliliği, zenginliği bozmadan barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz"


ŞIRNAK (A.A) - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "Biz, bu çeşitliliği, zenginliği bozmadan barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.
     Silopi ilçesine gelen AK Parti milletvekilleri ve beraberindeki heyet, ilçe girişinde partililerce davul-zurna eşliğinde karşılandı.
     Milletvekili Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, hep birlikte halkı kucaklamaya geldiklerini söyledi.
     Bu coğrafyada yıllardır barış ve huzur içerisinde yaşadıklarını belirten Güvenç, "Şu 30 yıl bizim geçmişimizdeki güzel günlerimizi asla unutturamaz. Etnik ve inanç farklılıklarımız, bizim en büyük zenginliğimiz. İnşallah biz bu çeşitliliği, zenginliği bozmadan barış içerisinde yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
     Güvenç, AK Parti iktidarında, Başbakan Recep Tayip Erdoğanın barışın temellerini attığına dikkati çekti.
     AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay ise ülkenin birliği, beraberliği için her zaman ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
     Türkiyede oluşmakta olan barış ve kardeşlik havasının aslında bütün bölgeye, Ortadoğuya, Arap, Kürt, Türk dünyasına büyük bir heyecan ve enerji verdiğini dile getiren Aktay, şunları kaydetti:
     "Biz aslında birbirimizden hiçbir zaman kopmadık. Türkiye insanı, barış diyor ama ben bu barış kelimesini çok da sevmiyorum çünkü biz hiç savaşmadık. Kimse kimseyle savaşmadı. Her ülkede bazı sorunlar olur. Türkiye canlanıyor. Allah, bu ülkeye yine tarihteki o canlanış, birlik, beraberlik günlerini tekrar nasip edecektir. Hep birlikteyiz, beraberiz inşallah."
     Heyet, daha sonra, Iğdırda 8 Nisanda meydana gelen trafik kazasında şehit olan piyade onbaşı Halil Şakinin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri, ilçe esnafını da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri, Silopide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER