Akçakaleye top mermisinin düşmesi

Akçakaleye top mermisinin düşmesi -GÜNSİAF Başkanı Fincan: -Bizler ekonominin göz önüne alınmasından ziyade ateşin bir an önce söndürülmesi kanaatindeyiz -Savaş ekonomileri çökertir


ŞANLIURFA (A.A) - Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, Bizler ekonominin göz önüne alınmasından ziyade ateşin bir an önce söndürülmesi kanaatindeyiz dedi.
     Fincan, Şanlıurfa Genç İşadamları Derneğinde (ŞUGİAD) düzenlediği basın toplantısında Akçakaleye top mermisinin düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
     Masum insanları öldürmeye kimsenin hakkının olmadığını vurgulayan Fincan, Suriye Hükümetinin, Türkiyeyi kendi düştüğü bataklığa çekmeye çalıştığını savundu.
     Kasım Fincan, iki ülkenin insanının bir birine düşürülemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki iş dünyasının temsilcileri olarak Suriye yönetiminin bu gayri ahlaki davranışını şiddetle kınıyoruz. Suriye halkının egemenlik ve demokrasi taleplerine saygıyla davranılmasını talep ediyoruz. Hükümetimizin ve devletimizin Suriye sınırında oluşabilecek çatışma ortamından süratle kaçmasını ve oynanan oyunlara alet olmamasını temenni ediyoruz. Bu doğrultuda uluslararası güvenlik güçlerinin gerekli tedbirleri alarak, üzerlerine düşün görevleri yapmaya davet ediyoruz. Ülkemizin tüm kurumlarının şer odakları konusunda daha hassas olmasını temenni ediyoruz.
    
     -Yangın daha da büyümesin
    
     Sıkıntılı günlerde halkın birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade eden Fincan, Suriyeden her geçen gün daha kötü haberler aldıklarını söyledi.
     Fincan, Suriyedeki olayların bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:
     Ekonomik kaygımızdan ziyade, biz bu olayın Ortadoğuya sıçramaması ve bu yangının daha da büyümemesi için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Suriye ile çok geniş bir sınırımız ve akrabalığımız var. İki kardeşin farklı ülkelerde karşılıklı oturduğu bir bölgedeyiz. Bizler ekonominin göz önüne alınmasından ziyade ateşin bir an önce söndürülmesi kanaatindeyiz. Biz yangını söndürmek için üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Savaş ekonomileri çökertir.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Akçakaleye top mermisinin düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER