Akdeniz Üniversitesine Avrupa Konseyi Kalite Belgesi

Akdeniz Üniversitesine Avrupa Konseyi Kalite Belgesi ve Ödülü


ANTALYA (A.A) - Avrupa Konseyi Kalite Etiketini almaya hak kazanan Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezine belgesi ve ödülü verildi.
     Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Macaristanın başkenti Budapeştede bulunan Avrupa Gençlik Merkezinde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ile Avrupa Akdeniz Gençlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurdan Akıner katıldı.
     Akdeniz Üniversitesinin kalite belgesi ve ödülünü alan Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezinin Avrupa Konseyi Kalite Etiketini almaya hak kazanmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     Akdeniz Üniversitesinin kazandığı diğer ödüller gibi bu ödülün de tesadüf olmadığını kaydeden Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin geleceğe yön verecek 46 bin öğrencisiyle genç, dinamik, dünya gündemine hakim, çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu, dünyanın farklı coğrafyalarından öğrenci profiliyle adeta bir kültür atlası olduğunu dile getirdi.
     Yeryüzündeki tüm çocukların eğitimlerine başlarken beraberlerinde getirdikleri dört doğal sermayeleri olduğunu anlatan Kurtcephe, şöyle devam etti:
     Bu sermayeler iletişim, inşa etme, sorgulama ve ifade etme güdüleridir. Bunlar üzerine hiç yatırım yapılmamış doğal sermayelerdir. Bizler gençlerimizin bu doğal sermayelerine yatırım yapabilmek için 2 bin 400 akademik personelimiz, 18 fakülte, dört yüksekokul, bir konservatuvar, 13 meslek yüksekokulu, yüksek lisans ve doktora eğitim öğretimi veren yedi enstitümüzle büyük çaba sarf etmekteyiz.
     Akdeniz Üniversitesinin bilimin her alanında başarılarla anılan marka bir üniversite olduğunu belirten Kurtcephe, üniversitenin bilim, sanat ve kültürde Türkiyenin parlayan yıldızı olduğunu, aldıkları ödülle artık Avrupa Birliğinde de Türkiyeyi başarıyla temsil edecek ve sonsuza dek parlamaya devam edeceklerini kaydetti.
     Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi için Avrupa Konseyi Kalite Etiketi süreci, Merkez Yönetim Kurulunun 2. Avrupa Gençlik Merkezleri Platformu Toplantısına davet edilmesiyle başlamış, Kalite Etiketi için başvuru yapılmıştı. Akdeniz Üniversitesi Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezinin Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi tarafından başvurusu onaylanmış ve kalite etiketini almaya hak kazanmıştı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesine Avrupa Konseyi Kalite Belgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER