Alanyada öğrenciler oyunculuk sertifikasını aldı

Alanyada öğrenciler oyunculuk sertifikasını aldı


ANTALYA (A.A) - Alanya Özel Güzel Sanatlar Akademisi Belediye Konservatuvarında 2009-2012 yılları arasında oyunculuk eğitimi alan 22 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.
     Alanya Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen sertifika törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Konservatuvar Müdürü Abdullah Karaoğlu, öğrenciler ve davetliler katıldı.
     Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu Alanyada kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak amacıyla açılan okuldan mezun olan öğrencilere bölge genelinde daha nitelikli ve profesyonel sanat ürünleri ortaya koyabilmek ve çıtayı her konuda olduğu gibi kültür sanat alanında da yükseltebilmek için önemli bir görev düştüğünü söyledi.
     Alanya Şehir Tiyatrosunun geldiği bu noktada emeklerini zamanlarını harcayarak fedakarlık yapan, Alanyaya tiyatro kültürünün yerleşmesinde çok önemli katkılar sağlayan hocalara ve öğrencilere teşekkür eden Sipahioğlu, Bugün konservatuvarımız dışarıdan sanatçıların ve oyunların geldiği bir tiyatro değil bir okul oldu. Bu okulu gelecek zamanlarda, şimdi adına anfi tiyatro dediğimiz ama tam anlamıyla bir kültür merkezi inşaatını mayıs sonuna yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Artık dalga dalga büyüyen gelişen bir sanat ve tiyatro kültürünü Alanyamızın genlerine işleyeceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından Sipahioğlu, 22 öğrenciye sertifikalarını verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada öğrenciler oyunculuk sertifikasını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER