Alanyadaki bankadan soygun girişimi

Alanyadaki bankadan soygun girişimi -Soygun girişiminde bulunan zanlı, amacının dikkat çekmek olduğunu söyledi


ANTALYA (A.A) - Alanyada bir banka şubesine girerek soygun girişiminde bulunan Mustafa Bnin ifadesinde, amacının dikkat çekmek olduğunu söylediği bildirildi.
     Atatürk Caddesindeki bir banka şubesine giren ve üzerinde bomba olduğunu söyleyerek kendisine para verilmesini isteyen, daha sonra polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Mustafa Bnin (52), uzun süredir psikolojik sorunları olduğu belirtildi.
     Almanyada doğan ve 2001 yılında Türkiyeye yerleşen Mustafa Bnin 1,5 yıldır Alanyada bir apart otelde kaldığı ve yalnız yaşadığı kaydedildi. Karakolda verdiği ifadede babasının ölümünden sonra sorunlar yaşadığı, benzer bir eylemi 1980li yıllarda Almanyada da yaptığını söyleyen Mustafa B, amacının bankayı soymak değil, dikkat çekmek olduğunu ifade etti.
     Emniyetteki ifadesinde, Alanyanın sorunları ile ilgili çeşitli çözüm önerileri ürettiğini, bunları ilgililere ulaştırmak istediğini, ancak başaramadığını iddia eden Mustafa B, eylemi bu sorunlara dikkat çekmek için planladığını öne sürdü. Mustafa Bnin herhangi bir örgütle bağı bulunmadığı da belirlendi.
     Mustafa B, sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken bir gazetecinin Neden böyle bir şey yaptınız- sorusu üzerine, Sipahioğlu anlatsın dedi.
    
     -Olay-
    
     Atatürk Caddesindeki bir banka şubesine müşteri gibi giren Mustafa B, banka görevlisine üzerinde, Bir çantaya 25 bin avro, 25 bin dolar, 25 bin lira ve 5 bin sterlin koyup bana verin. Bu notu ciddiye alın. İlçenin 6 ayrı noktasına bomba yerleştirildi. Yarın saat 16.00da patlayacak yazılı not kağıdı verdi.
     Üzerinde bomba olduğunu ve bunu patlatacağını söyleyen Mustafa B, banka görevlilerinin durumu polise bildirmesi üzerine bankaya müşteri kılığında giren polis memuru tarafından, içine kağıt doldurulan bir çanta verildiği sırada biber gazı sıkarak etkisiz hale getirildi.
     Zanlının çantasında yapılan aramada bir adet dizüstü bilgisayar bulundu. Banka görevlileri ve müşterilerin dışarı çıkarılmasının ardından şubede dedektör köpekler de kullanılarak yaklaşık 1 saat arama yapıldı.
     Herhangi bir şey bulunamayan banka şubesi, daha sonra hizmet vermeye devam etti.
     (FAL-HS-TNC-JM)
<< Önceki Haber Alanyadaki bankadan soygun girişimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER