Alanya plajlarında kameralı denetim

Alanya plajlarında kameralı denetim -Terör, kapkaç ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla ilçedeki tüm plajlara gece görüşlü kamera yerleştirilecek


ANTALYA (A.A) - Alanyada terör, kapkaç ve hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla plajlara gece görüşlü kameralar yerleştirilecek.
     Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştıkları Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesinin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandığını söyledi.
     Destek programına yapılan 300 başvurudan hibe almaya hak kazanan 82 proje arasına girdiklerini belirten Şakiroğlu, 619 bin liraya mal olacak projenin 272 bin lirasını BAKAnın, 347 bin lirasını ise ALTİDin karşılayacağını bildirdi.
     Projeyi turizm bölgelerini tehdit eden terör olaylarını göz önünde bulundurarak, Alanyanın marka değerinin yükseltmek ve turiste daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla geliştirdiklerini ifade eden Şakiroğlu, Proje kapsamında sahillere çözünürlüğü yüksek, dayanıklı, gece görüşlü ve uzak mesafeden detay görüntü alabilme özelliğine sahip kameralar yerleştirecek. Otomatik alan taraması yapabilen, gerektiğinde manuel kullanılabilen bu kameralar, Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından izlenecek. Kameralar sayesinde hem sahiller daha güvenli olacak, hem de her türlü olumsuzluğa karşı caydırıcı olacak dedi.
    
     -Engelliler için de düzenleme yapılacak-
    
     Şakiroğlu, proje kapsamında plajlarda engelliler için de düzenlemeler yapılacağını ifade ederek, Plajlarda engelli bireylerin yardıma ihtiyaç duymadan denize girilebileceği imkanlar sağlanacak. Kleopatra Plajında engelliler için güneşlenme terası, tekerlekli sandalyelerin denize ulaşabileceği bant, engelli duşu ve tuvaleti yapılacak. Tüm plajlardaki tuvaletler de bakım ve onarıma alınacak. Denize girenlerin daha yüksek standartlarda hizmet almasını amaçlıyoruz diye konuştu.
     Şakiroğlu, birkaç gün içinde çalışmalara başlayacakları projenin 8 ayda tamamlanacağını kaydetti.
     (FAL-HS)
<< Önceki Haber Alanya plajlarında kameralı denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER