Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması

Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması -Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Almanyaya taşınması sürecinde görev yapacak Alman askeri birliğinin 80 personeli daha Trabzona geldi -Birliğin b


TRABZON (A.A) - Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanyaya taşınması sürecinde görev yapacak Alman askeri birliğinin 80 personeli daha askeri uçakla Trabzona geldi.
     Trabzon Havaalanında gazetecilere açıklamada bulunan askeri birliğin basın sözcüsü Yarbay Ludger Terbruggen, daha önce gelen askerlerle sevkıyat çalışmalarının hız kazanacağını belirtti.
     Ön hazırlıkların tamamlanmasıyla tam kapasite çalışabilir duruma geleceklerini ifade eden Terbruggen, Önümüzdeki günlerde hazırlıklarımızı sona erdireceğiz. Bu sürede yapımı devam eden kapalı alanlarımızın da tamamlanmasını öngörüyoruz dedi.
     Terbruggen, askeri malzemelerin ilk aktarımının ne zaman olacağı yönündeki soruya ise Aktarma işlemleri kapsamında iki veya üç hafta içerisinde bir test çalışmasına başlayacağız. Afganistandan iki uçak araçlar ve malzemelerle birlikte gelecek. Bu test çalışması sonucunda ne zaman gerçek aktarma çalışmasına başlayacağımıza karar vereceğiz yanıtını verdi.
     Şehirde kendilerine çok iyi davranıldığına da değinen Terbruggen, Tüm askerlerim adına Trabzon halkına, buradaki resmi makamlara ve özellikle polise çok teşekkür etmek istiyorum ifadesini kullandı.
     Pasaport işlemlerinin ardından dış hatlar terminalinden sivil kıyafetleriyle çıkış yapan Alman askerleri, kent merkezindeki bir otele yerleşti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Zafer Sel
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER