Almanya 1. Giresun Günleri başladı

Almanya 1. Giresun Günleri başladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliği ile Giresun ve İnsanlığa Hizmet Derneği tarafından organize edilen Almanya 1. Giresun Günlerinin başladığı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Almanyanın Essen kentinde başlayan organizasyonda konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahinin, Alman yatırımcıların Giresuna ve Doğu Karadenize yatırım yapmalarının önünü açmaya çalıştıklarını belirttiği kaydedildi.
     Şahin, Giresun Günleri kapsamında Giresunun kültür, turizm ve tanıtım faaliyetlerinin yanında özel sektör temsilcilerinin de karşılıklı ticaret, yatırım ve işbirliği alanlarında görüşmeler yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Organizasyonla sadece Giresunun değil Doğu Karadenizin diğer illerine de yatırım yapılmasını amaçlıyoruz. 2014 yılında Ordu-Giresun Havaalanının bitirilmesi her iki ilin gelişmesini bir kat daha artıracak. Öte yandan Giresun Üniversitesi ile Essen Üniversitesi arasında işbirliğinin sadece ekonomik değil akademik alanda da sürmesinin önemi büyük.
     Organizasyona, Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, Ruhr Bölgesi Başkanı Karola Geib Netthöfel, FAKT Ag. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Hubert Schulte Kemper, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, GİHDER Başkanı Ayhan Akten, Giresun Üniversitesi, DOKA, Espiye ve Keşap kaymakamları, İl Özel İdaresi, FİSKOBİRLİK, Çaykur, Giresunspor, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Giresun Müftülüğü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ile gurbetçiler katıldı.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Almanya 1. Giresun Günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER