Antalyada 2. Uluslararası Mimarlık Bienali düzenlenecek

Antalyada 2. Uluslararası Mimarlık Bienali düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Mimarlar Odası Antalya Şubesi önderliğinde Antalyada, 7 Eylül-7 Ekim 2013 arasında 2. Uluslararası Mimarlık Bienali düzenlenecek.
     Mimarlar Odası Antalya Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyenin ilk mimarlık bienali olan Uluslararası Mimarlık Bienali Antalyanın 27-29 Ekim tarihlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.
     Bienal kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden mimarları, sanatçıları, mimarlık kültürünü, yapıları, kentleri ve çeşitli açılardan sorunları, doğru çözümleri, içtenlikle ortaya dökebildikleri, paylaştıkları bir ortam amaçlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile Merkez Yönetim Kurulu, yürüttüğü çalışmalarla IABA Mimarlık Bienali Antalyayı Uluslararası Mimarlar Birliği programına aldırmıştır. Uluslararası Mimarlar Birliği, bineali destekleme kararı almıştır. Bienal oluşturacağı uluslararası ve ulusal platformlarda, her iki yıl için belirlenecek teması ile geniş bir kitleye hitap edecek biçimde mimarların, tasarımcıların, plancıların, akademisyenlerin, sanatçıların, politikacıların, mimarlık öğrencilerinin, kentlilerin ve diğer katılımcıların birlikteliği ile önemli bir tartışma ve fikir ortamını yaratmayı hedeflemektedir. İkinci Uluslararası Mimarlık Bienali, Mimarlar Odası Antalya Şubesi önderliğinde 7 Eylül-7 Ekim 2013 arasında uluslararası katılıma açık olarak Antalyada yapılacaktır.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada 2. Uluslararası Mimarlık Bienali düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER