Antalyada Vergi Haftası etkinlikleri

Antalyada Vergi Haftası etkinlikleri -Antalya Valisi Altıparmak: -Vergi bilincini yükseltmemiz, yedisinden yetmişine adeta malımdan bir pay vermek değil, yapmak zorunda olduğumuz görevlerden birisi olarak hissettirmemiz lazım


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Vergi bilincini yükseltmemiz, yedisinden yetmişine adeta malımdan bir pay vermek değil, yapmak zorunda olduğumuz görevlerden birisi olarak hissettirmemiz lazım dedi.
     Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Vergi Haftası dolayısıyla Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, devletin, sistemin işlemesi için verginin alınması gerektiğini söyledi. Vergi Dairesinin çalışmalarını başarılı bulan Altıparmak, Nazik bir görev yapıyorsunuz. İnsanları kırmadan, incitmeden bir görev anlayışı içinde vergi tahsil ediyorsunuz. Vergi bilincini yükseltmemiz, yedisinden yetmişine adeta malımdan bir pay vermek değil, yapmak zorunda olduğumuz görevlerden birisi olarak hissettirmemiz lazım dedi.
     Vergi Dairesi Başkanı Sütçünün görevini de en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade eden Altıparmak, çalışmalarından dolayı Sütçüye teşekkür etti.
     Sütçü de Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduktan sonra vergi haftasını daha geniş kapsamda kutlama başladıklarını belirtti. Bu yıl Vergi Haftasının 24üncü yılının kutlandığını hatırlatan Sütçü, Etkinliklerimizi bu yıl 3 ana başlık altında planladık. Birincisi mükelleflerimize kamuoyuna yönelik. İkincisi, basında, kamuoyunda radyolarda verginin önemini anlatan programlar. Son olarak da personelimize yönelik etkinliklerimiz olacak dedi.
     Vergi Dairesi olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi veren Sütçü, okullarda yaptıkları eğitimlerle öğrencilerin vergi bilincini artırdıklarını, yıl içinde fidan diktiklerini ve kan bağışında bulunduklarını söyledi.
     Antalyada 700yakın 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin olduğunu ancak yarıdan fazlasının Antalya mükellefi olmadığını dile getiren Sütçü, buna rağmen vergi gelirleri noktasında Antalyanın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini bildirdi. Antalyanın ülkenin genel bütçesine katkısının yüzde 1.40 oranında olduğuna işaret eden Sütçü, Bütçe gelirleri olarak 4 milyar 520 milyonu geçiyor. Tek sıkıntımız personel konusunda var. Bu sene 250 tane gelir uzman yardımcısı açılan sınavı kazandı. Biz 150sini ilçelerde, 100 tanesini de merkezde görevlendireceğiz diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Mahmut Sütçü, Vali Altıparmaka bir plaket verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalyada Vergi Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER