Antalyada bordro yakma eylemi

Antalyada bordro yakma eylemi -Türk Büro Sendikası üyeleri, fazla çalışma ücretleri ile ilgili düzenlemeyi protesto etmek amacıyla maaş bordrolarını yaktı


ANTALYA (A.A) - Türk Büro Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, fazla çalışma ücretleri ile ilgili düzenlemeyi protesto etmek amacıyla yaptıkları eylemde maaş bordrolarını yaktı.
     Türk Büro Sendikası Antalya Şube Başkanı Nuri Ünsal ile sendika üyeleri Defterdarlık binası bahçesinde toplantı. Ünsal, burada yaptığı konuşmada, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurumlarında fazla mesai uygulamasının kaldırıldığını belirtti. Yoğun iş yükü nedeniyle pek çok kamu çalışanlarının mesai bitiminde ve hafta sonları da çalıştıklarını kaydeden Ünsal, fazla çalışma ücretlerinin kamu çalışanlarına ekonomik katkı sağladığını ve gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti. Fazla çalışma ücretlerinin devam etmesini isteyen Ünsal, Yeni yılda vergilerde, harçlarda ve bir çok kalemde enflasyon oranının çok üzerinde artışlar, zamlar yapılırken kamu görevlilerin önemli bir kısmını oluşturan fazla çalışma ücretleri kaldırılmıştır dedi.
     Kamu görevlilerin aylıklarına ilave olarak ek ödeme adı altında yapılan ödemelerin emekli aylığın hesaplanmasında dikkate alınmadığını savunan Ünsal, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmemesinin çalışanların emekli olması konusunda en büyük engel olduğunu ifade etti.
     Yapılan açıklamanın ardından, Türk Büro Sendikası üyeleri ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyada bordro yakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER