Antalyada kamu binalarının üçte ikisi elektrikle

Antalyada kamu binalarının üçte ikisi elektrikle ısıtılıyor


ANTALYA (A.A) - Antalyada kamu binalarını üçte ikisinin elektrikle ısıtıltığı bildirildi.
     Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalyadaki bin 500 kamu binasının 2012 yılı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılan yakıt türlerini ortaya koyan çalışmanın sonuçlandığı belirtildi.
     Antalyadaki kamu binalarını üçte ikisinin elektrikle ısıtıldığı ifade edilen açıklamada, bin 560 adet kamu binasının yüzde 56sının bireysel, 21,3ünün merkezi, 22,8inin bireysel ve merkezi yöntemlerle ısıtıldığı, yüzde 71.3ünde yakıt türü olarak elektrik, 15,4ünde katı yakıt, 9,7sinde ise kalorifer yakıtı kullanıldığı anlatıldı.
     Antalya genelinde kamu binalarının yüzde 53ünün bireysel, yüzde 6sının merkezi, yüzde 19unun bireysel ve merkezi sistemle soğutulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Binaların yüzde 22sinde soğutma sistemi bulunmuyor. İl genelinde soğutması yapılan binaların tamamında yakıt olarak elektrik kullanılıyor. Yapılan çalışma sonucundan merkez ilçelerdeki kamu binalarının yüzde 5inde ve diğer ilçelerdeki binaların 36,3ünde soğutma sistemi bulunmadığı belirlendi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada kamu binalarının üçte ikisi elektrikle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER