ANTDOB, Beethoven 9. Senfonisini seslendirilecek

ANTDOB, Beethoven 9. Senfonisini seslendirilecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, Alman klasik müzik bestecisi Ludwig van Beethovenın etkileyici eserleri arasında yer alan 9. Senfoniyi Dünya İnsan Hakları Gününde seslendirilecek.
     Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yorumuyla seslendirilecek olan eser, 10 Aralık Pazartesi günü 20.00de Haşim İşcan Kültür Merkezinde sanatsever ile buluşacak. Tüm insanlara birlik olma mesajı veren 9. Senfoni, insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini taşıyor.
     Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Beethovenın en çarpıcı senfonisi olan 9. Senfoniyi sanatseverler ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getirereke, 9. Senfoninin dördüncü ve sonuncu bölümlerini, Alman ozan Friedrich Schiller tarafından yazılan Neşeye Övgü oluşturuyor. Bu eser, dünyada insanlığı ve barışı en güzel anlatan eserlerden biri dedi.
     Beethovenın sağır olduktan sonra bestelediği eserde ANTDOB Orkestra ve Korosunu İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetecek. Gecede solist olarak Nurdan Küçükekmekçi Aydın (soprano), Ebru Kaptan (mezzo soprano), Devrim Demirel (tenor) ve Engin Suna (bas) sahne alacak.
     Dünyada ilk kez 1824 yılında Viyanada Karntnerthor Tiyatrosunda seslendirilen Beethoven 9. Senfoni, klasik müzik repertuvarının en iyi eserleri arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ANTDOB, Beethoven 9. Senfonisini seslendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER