Arguvandan kısa kısa

Arguvandan kısa kısa -İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Sağdıç, öğrencilere mesleğini anlattı


MALATYA (A.A) - Arguvan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, Cumhuriyet İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencilerine, mesleğini anlattı.
     Öğrencilere meslek tanıtımlarının yapıldığı okuldaki programa, Üsteğmen Sağdıç konuk oldu. Yaptıkları çalışmalarla ilgili öğrencilere bilgi veren Sağdıç, askeri okullarda verilen eğitimleri anlattı. Sağdıç, ayrıca öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi, öğrencilerin meslek seçerken bilinçli olmalarını istediklerini belirterek, bu nedenle çeşitli meslek dallarındaki yöneticileri programlara davet ettiklerini kaydetti.
     Programla, öğrencilerin yeteneklerine ve ilgilerine uygun meslekleri seçmelerini amaçladıklarını vurgulayan Memi, öğrencilerin de bu programlara ilgi gösterdiğini ifade etti.
    
     -İlçede 2 bin fidan toprakla buluştu-
    
     Arguvan Kaymakamlığınca düzenlenen organizasyonla, ilçedeki öğrenciler, Malatya Çevre ve Orman İl Müdürlüğünden temin edilen 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.
     Kaymakam Zafer Oktay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vahit Sağdıç, İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi, İlçe Tarım Müdürü Ali Asker Ekici ile daire müdürleri, okul yöneticileriyle öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, ilçe merkezi ve köylerdeki mezarlıklarla park, meydan, yol kenarları ve okullara bini karaçam bini de sedir fidanı olmak üzere 2 bin fidan dikildi.
     Oktay, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrencilere çevre ve ağaç dikme bilincinin kazandırılması, ağaç ve doğa sevgisinin aşılanması amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti. Okullara 700 olmak üzere ilçe genelinde toplam 2 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Oktay, bu tür etkinliklerle ilçedeki sınırlı yeşil alanları artırmayı da amaçladıklarını söyledi. Oktay, ilçenin yeşil bir çevreye sahip olabilmesi için çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ramazan Taştaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Arguvandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER