ASİMDER Başkanı Gülbey:

ASİMDER Başkanı Gülbey: -"Agos Gazetesi, sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümüne iki yıl kala Ermeni diasporası karşısında etkin çalışan bir teşkilat istememektedir"


IĞDIR (A.A) - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, "Agos Gazetesi, sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümüne iki yıl kala Ermeni diasporası karşısında etkin çalışan bir teşkilat istememektedir" dedi.
     Zübeyde Hanım Bulvarında basın açıklaması yapan Gülbey, dernek üyeleri haklarında asılsız ithamlarda bulunduğu gerekçesiyle İstanbulda yayın yapan Agos Gazetesini kınadıklarını söyledi.
     Türkiyedeki Ermeni vakıfları tarafından şahsı ve ASİMDERe, "Ermeni okulları ve derneklerini hedef gösterdiği" gerekçesiyle dava açıldığını ifade eden Gülbey, "Agos Gazetesi mahkeme sonucu belli olmadan davayı suçluymuş gibi manşetine taşıyıp, hakkımızda asılsız ithamlarda bulunmuştur. Mahkeme, açılan davaya takipsizlik kararı verdi" dedi.
     Gülbey, şunları kaydetti:
     "Agos Gazetesi, 1915 olaylarında kamuoyunu yanlış yönlendirip, tarihi gerçekleri saptırarak Türk milletini ve Türkiye sevdalısı vatandaşlarımızı rencide etmektedir. Ermeni diasporası karşısında mücadele veren ASİMDER yönetim kurulu ve üyelerini faşistlik ve ırkçılıkla suçlamıştır. Sözde Ermeni soykırımının 100. yıl dönümüne iki yıl kala Ermeni diasporası karşısında etkin çalışan bir teşkilat istememektedir.
     Basın açıklamasının ardından üyeler Agos Gazetesi yaktı.
    
     Muhabir: Memet Karaduman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber ASİMDER Başkanı Gülbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER