Asistan hekimin intiharı

Asistan hekimin intiharı -SES Malatya Şube Başkanı Taş, Alo 184-SABİM hattının kapatılmasını istedi


MALATYA (A.A) - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şube Başkanı İbrahim Taş, İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Dr. Melike Erdemin, Alo-184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunmasını verdikten sonra intihar ettiğini öne sürerek, SABİM hattının kapatılmasını istedi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada, çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar eden genç doktor Melek Erdemin, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde hastanın engelli olmasını da göz önünde bulundurarak yardımcı olmasına rağmen, adeta bir suç işlemiş gibi soruşturmaya maruz kaldığını savundu.
     Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Erdemin kendini boşluğa bıraktığında, SABİMe verdiği savunmayı elinde tuttuğunu öne süren Taş, yetkililerin ise delilleri karatmaya, yok etmeye çalıştıklarını iddia etti.
     Alo 184 SABİM Hattının, sağlık çalışanlarının, sorumlusu olmadıkları sistem ve olaylarla ilgili olarak şikayet edildikleri, sorgusuz sualsiz soruşturmaya maruz kaldıkları bir yapı haline getirildiğini ileri süren Taş, hattın kapatılmasını istedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Asistan hekimin intiharı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER