Gökkubbe inşaatı gelecek yıl ağustos ayında

Gökkubbe inşaatı gelecek yıl ağustos ayında bitecek -Isparta Belediye Başkanı Günaydın: -Bu fuar merkezi, Ispartanın sanayi ve ekonomik açılımını sağlayacaktır


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar Kongre Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatının gelecek yılın ağustos ayında tamamlanacağı bildirildi.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batıkent Mahallesinde inşaatına başlanan Gökkubbe Ulusal Fuar Kongre Sergi ve Kapalı Pazaryerinde gazetecilere yaptığı açıklamada Gökkubbenin 35 bin metrekare alana kurulacağını söyledi.
     Tamamı belediye ait arazide uzun zamandır imar çalışmalarının devam ettiğini anlatan Günaydın, imar çalışmalarının tamamlanmasının ardından Gökkubbenin yapımına başlanıldığını aktardı. Alana yapılacak kubbe şeklindeki 9 bin metrekare kapalı alana sahip yapıda 600 ton demir kullanılacağına dikkati çeken Günaydın, alanda ayrıca katlı otopark bulunacağını kaydetti.
     Tesisin tüm Ispartaya hizmet edeceğini vurgulayan Günaydın, şöyle konuştu:
     Bu proje bir değişim ve dönüşüm projesidir. Kente ekonomik değer kazandıracak fabrikaları çalıştırıyoruz. Bu tesisimizi Ispartada ulusal ve uluslararası fuarlar düzenlemek için yapıyoruz. Tesiste ayrıca kapalı halk pazarı da kurulacak. Tesis ısıtmalı ve izolasyonlu olacak.
     Tesisin gelecek yıl 30 Ağustosta bitirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Günaydın, Gökkubbede ilk olarak sanayi, ardından da tarım fuarı düzenlenmeyi planladıklarını açıkladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının burada her ay bir fuar düzenlenmesini isteyen Başkan Günaydın, Bu fuar merkezi, Ispartanın sanayi ve ekonomik açılımını sağlayacaktır dedi.
     Tesisin Ispartanın kaderini değiştireceğine inandığını dile getiren Günaydın, Gökkubbenin yüzde 80ini belediyenin karşıladığını, tesisin toplam maliyetinin 8 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Gökkubbe inşaatı gelecek yıl ağustos ayında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER