Aydında bal arılarının toplu halde telef

Aydında bal arılarının toplu halde telef olması -TAB Yönetim Kurulu Üyesi Kaba: "Türkiye balı üretiminde bir sıkıntı yaşanacak ama çok değil. Birileri bunu kesinlikle istismar etmesin"


DÜZCE (A.A) - Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba, bal arılarının Aydında toplu halde telef olmasına ilişkin, "Türkiye balı üretiminde bir sıkıntı yaşanacak ama çok değil. Birileri bunu kesinlikle istismar etmesin" dedi.
     Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın merkez ve birçok ilçesinde bal arılarının toplu halde telef olmasının üzüntü verici olduğunu anlattı.
     Olayın bilinçsiz ilaçlamadan kaynaklandığını tahmin ettiklerini anlatan Kaba, "Karadeniz bölgesinde de bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Fındık üreticisi, Bana ne arıcılıktan, ben fındığıma ilaç atarım diyor. Burada üreticiye tespit yaptırıp dava açmak düşüyor ancak komşusu ya da köylüsü olduğu için uğraşmak istemiyor" dedi.
     Kaba, olayda ihmali olan kişilerin tazminatla cezalandırılabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:
     "Konunun takibi yapılıyor. Çünkü Aydın göç alan bir bölge. Yaklaşık 1 milyon civarında arı kovanı var. Dolayısıyla bal hazırlamak için bölgeye giden arkadaşlar zarar gördü. Türkiye balı üretiminde bir sıkıntı yaşanacak ama çok değil. Birileri bunu kesinlikle istismar etmesin. Arı kendini 15-20 günde tamamlar. Ne olur- Birinci hasat bal alınmaz, ikinciye yetiştirilir."
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Aydında bal arılarının toplu halde telef Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER