Bakan Ekerin helikopteri arıza yaptı

Bakan Ekerin helikopteri arıza yaptı -Vanın Gürpınar ilçesinde temaslarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin, Bingöle gitmek için bindiği helikopter arıza yaptı -Bakan Ekerin, helikopterdeki arıza giderildikten


VAN (A.A) - Vanın Gürpınar ilçesinde temaslarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekerin, Bingöle gitmek için bindiği helikopter arıza yaptı.
     Kentte bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Vali Karaloğlunu ziyaret ederek kentin sorunları hakkında bilgi aldı.
     Valiliğin depremden sonra hazırladığı broşürü inceleyen Ekere, Vali Karaloğlu ziyaret anısına baston hediye etti.
     Bakan Eker, daha sonra beraberindeki Vali Karaloğlu ve Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile karayoluyla Gürpınar ilçesine geçti.
     Burada, milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan tarafından karşılanan Eker, Aşağıkaymaz Mahallesinde bulunan Berekat Camisi ve Kuran Kursunda cuma namazı kıldı.
     Bölgenin ileri gelen din adamlarından Bedrettin Sancar ile namazdan sonra bir süre sohbet eden Eker, öğretmenevinde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.
     Bazı vatandaşların Van-Gürpınar karayolunda yapılan duble yol çalışmalarının yanlış projelendirildiğini,bu nedenle de karayolunda sürekli trafik kazalarının meydana geldiğini öne sürmesi üzerine Vali Karaloğlu, yol ile ilgili yeni bir proje hazırlandığını ve hayata geçirilmesi için Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne sunulduğunu söyledi.
     Yolun sonbahara kadar bitirilmesi amacıyla takipçisi olacağını sözünü veren Bakan Eker, daha sonra partililerle basına kapalı görüşme yaptı.
     İlçedeki temaslarının ardından Bingöle gitmek üzere İlçe Jandarma Komando Tabur Komutanlığına geçen Bakan Eker, burada kendisini bekleyen polis helikopterine bindi.
     Bir süre helikopterin havalanmasını bekleyen Bakan Eker, helikopterin yaşanan teknik arıza nedeniyle havalanmadığını öğrenince ilçe merkezine dönerek esnaf ve vatandaşlarla bir süre sohbet edip alışveriş yaptı.
     Eker, helikopterin arızalanmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöle gitmek için bindiği helikopterin, çalıştıktan sonra motorunda arıza oluştuğunun kendisine iletildiğini ve arızanın giderilmesi için çalışma başlatıldığını söyledi.
     Helikopterdeki arıza giderilinceye kadar ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiğini vurgulayan Eker, arızanın giderilmesiyle Bingöle gideceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Necat Hasar / Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bakan Ekerin helikopteri arıza yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER