Balıkta ağır metal kalıntısı iddiaları

Balıkta ağır metal kalıntısı iddiaları -Bandırma Ticaret Odası Başkanı Kocaman: Marmara Denizindeki balıkların kansere neden olduğu iddialarını ciddiye almıyorum


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Marmara Denizinden avlanan balıkların bir kısmında ağır metal kalıntısı iddialarıyla ilgili, Marmara Denizindeki balıkların kansere neden olduğu iddialarını ciddiye almıyorum dedi.
     Bir balıkçılık şirketinin yönetim kurulu başkanlığını da yapan Kocaman, Marmara Denizine gelen balıkların, Ege ve Karadenizden gelen göçmen nitelikli balıklar olduğunu söyledi. Başta lüfer, palamut ve hamsi olmak üzere birçok balığın Marmara Denizine, Ege ve Karadenizden geldiğine işaret eden Kocaman, şöyle dedi:
     Bu balıklar, acaba neden bu bölgelerde kansere neden olmuyor da, Marmara Denizine girince kanser yaratıyor- Kaldı ki, küçük balıklar, kansere neden olacak ağır metaller bulundursalar, önce kendileri ölür. Ağır metaller, genellikle köpek balığı, kılıç balığı gibi balıklarda görülür. Biz bilimsel sonuçlara bakarız. Bunların başında da, devlet kurumlarımız ve uluslararası kuruluşların raporları gelir. Bu kurum ve kuruluşlardan böyle bir rapor gelmediğine göre de, iddiaların ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Vatandaşlarımız, gönül rahatlığı içinde balık yemeyi sürdürebilir. Bu nedenle Marmara Denizindeki balıkların kansere neden olduğu iddialarını ciddiye almıyorum.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkta ağır metal kalıntısı iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER