Yarıyıl tatili başladı

Yarıyıl tatili başladı -Malatyada 171 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı


MALATYA (A.A) - Malatyada yarıyıl tatili öncesinde 171 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     Begüm Kartal İlkokulunda düzenlenen törene katılan Malatya Valisi Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğrencilere karnelerini dağıttı.
     Miniklere karnelerinin yanı sıra Malatya Okuyor Kampanyası çerçevesinde kitaplar da veren Şahin, burada yaptığı açıklamada, Malatyada bugün 800ü aşkın okulda 171 bin öğrencinin karne aldığını kaydetti.
     Öğrencilerin, yarından itibaren 15 günlük tatile çıktığını anımsatan Şahin, öğrencilere bu süreçte iyi dinlenmelerini tavsiye etti. Velilerden de öğrencilerin ufak tefek eksikliklerini gidermek için çocuklarıyla ilgilenmelerini isteyen Şahin, velilerin mutlaka çocuklarına destek vermesi gerektiğini vurguladı.
     Bu dönemde öğretmenlerin büyük gayret ve emek sarf ettiğini dile getiren Şahin, büyük yükü taşıyan öğretmen ve yöneticilere de teşekkür etti. Önümüzdeki dönemin daha verimli, daha başarılı geçmesini dileyen Şahin, kamuoyundan da eğitimle ilgili konulara daha hassas yaklaşmasını ve desteklerini artırmasını istedi.
     Şahin, karne dağıtımının ardından öğretmenlerle bir araya geldi. Malatyanın Battalgazi ilçesinde 2005 yılında öldürülen üniversite öğrencisi Begüm Kartalın adını taşıyan okulun kısa sürede önemli başarılar sağladığını dile getiren Şahin, okulun yapımında maddi ve manevi katkıları bulunan Begüm Kartalın babası Hasan Kartala teşekkür etti.
     Vali Şahinin konuşmaları sırasında baba Hasan Kartalın duygulandığı gözlendi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yarıyıl tatili başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER