Bartın Üniversitesinin projesine 76 bin Avro

Bartın Üniversitesinin projesine 76 bin Avro hibe


BARTIN (A.A) - Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerince hazırlanan proje kapsamında Dünya Bankasınca 76 bin Avro hibe verildiği bildirildi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nedim Saraçoğlu, Yrd. Doç. Dr. Halil Barış Özel ve Yrd. Doç. Dr Murat Ertekin tarafından kurulan ekibin girişimleri sonucunda COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) aksiyonu kapsamında hazırlanan uluslararası projenin kabul edildiği belirtildi.
     Avrupa baltalık ormanlarında biyokütle potansiyelinin belirlenmesi ve enerji ormanlarının tesisi için yeni silvikültürel stratejiler isimli projenin liderliğini Almanya-Albert Ludwig Üniversitesinden Prof. Dr. Gero Becker ile çalışma takımının yürüttüğü ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     Projede toplam 11 Avrupa ülkesi yer alıyor. Proje kapsamında ekibe dahil olan tüm ülkelerde önceden belirlenen baltalık ormanlarından alınacak çok sayıdaki sabit deneme alanında çeşitli ölçümler yapılacak. Yerli klonlarla Avrupa Gen Kaynakları merkezinden temin edilen söğüt, kavak, akasya, okaliptüs ve kızılağaç türleri ile enerji plantasyonları tesis edilerek ölçümler gerçekleştirilecek. Karbon tutma kapasitelerinin de belirleneceği ve 8 yıl sürecek proje kapsamında ülkemiz araştırma ekibine toplam 76 bin Avro bütçe verildi. Projenin bütçesi Dünya Bankası tarafından karşılanacaktır
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartın Üniversitesinin projesine 76 bin Avro Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER