Başkent'te 'EGO otobüsleri bir aydır temizlenmiyor' iddiası

Başkent'te 'EGO otobüsleri bir aydır temizlenmiyor' iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım hizmetleri veren EGO Genel Müdürlüğü'ne bağlı otobüslerin bir aydan fazladır temizlenmediği iddia edildi. Öte yandan EGO Genel Müdürlüğüne bağlı bir otobüsün, temizlenmemiş halinin görüntüsü bir vatandaş tarafından çekilerek, medyaya ulaştırıldı.

CHP Grup Başkanvekili Gök, bir ayı aşkın süredir temizlenmediği belirtilen EGO otobüslerinin durumunu İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. Konuyu TBMM Başkanlığı'na soru önergesi olarak taşıyan Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yazılı cevaplaması talebiyle şunları sordu:

"Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı EGO'da kaç hatta kaç otobüs çalıştırılmaktadır?
Ankara'da kaç hareket noktası vardır?
EGO Otobüsleri sefere çıkmadan ve ihtiyaç durumunda gün içinde nasıl hangi usulle, hangi kuruluş tarafından temizlenmektedir?
EGO Genel Müdürlüğünün otobüs temizliği konusunda anlaşma yaptığı firma ya da firmalar var mıdır? Anlaşmanın esasları nedir? Bir ihtilaf söz konusu mudur?
Bir ihtilaf söz konusu ise, ihtilaf çözülünceye, ya da yeni bir firma ile anlaşma yapılıncaya değin otobüslerde hijyen koşullarının yerine getirilmesi, dezenfekte edilmesi, ilaçlama yapılması niçin sağlanmamaktadır?
Otobüs şoförlerinin otobüslerin temizliği ile de görevlendirildikleri ancak bu görevin şoförlerce kabul edilmediği ya da gereğince yerine getirilmediği iddiaları doğru mudur?
Belediye otobüslerinin çamur ve çöplerle dolu koridor ve mikrop dolu oturma grubu ve tutunma aparatlarıyla binlerce, on binlerce Ankaralının sağlığı için taşıdığı tehlikeyi derhal bertaraf etmek üzere ilgililere bir talimat verecek misiniz?
Böylesi önemli bir konuda savsaklayıcı bir tutum içinde bulundukları anlaşılan görevlilerle ilgili bir soruşturma başlatacak mısınız?"

VATANDAŞLAR TEMİZLENMEMİŞ OTOBÜSÜN GÖRÜNTÜSÜNÜ ÇEKTİ

Öte yandan EGO Genel Müdürlüğüne bağlı bir otobüsün, temizlenmemiş halinin görüntüsü bir vatandaş tarafından çekilerek, medyaya ulaştırıldı. Toplu taşıma otobüslerinin her gün pisliklerden arındırılmasının yanı sıra 15 günde bir de bulaşıcı hastalıkları üretim yayan virüsler, bakteriler ve böceklere karşı da ilaçlanması gerekiyor. Ankara'da EGO'ya ait 5 ayrı bölgede toplu ulaşım hizmeti veriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Başkent'te 'EGO otobüsleri bir aydır temizlenmiyor' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER