Batmandaki saldırı

Batmandaki saldırı -Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Çiçek, polis aracına yapılan bombalı saldırıyı kınadı


BATMAN (A.A) - Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, Batmanda polis servis aracının geçişi sırasında yola tuzaklanmış bombanın patlatılması olayını kınadı.
     Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü belirtilerek, Önceki akşam Batman şehir merkezinde polis servis aracına yönelik bombalı bir eylem gerçekleştirilmiş, saldırı sonucunda civarda yaşayan halk infiale kapılmış ve büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüştür. Kent merkezinde ve en işlek saat olan mesai saati bitiminde gerçekleştirilen bu vahim saldırıyı kınıyoruz. Olay esnasında can kaybının olmaması bizler için en önemli bir teselli kaynağıdır denildi.
     Ülke genelinde meydana gelen bu ve benzeri olayların hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaraladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiyedeki temel sorunların şiddet dışı yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Mazlum-Der olarak, en temel hak olan yaşam hakkı ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini düşünüyoruz. Saldırıyı bir kez daha kınıyor; toplumsal barışı zedeleyecek böylesi eylemlerin bir daha gerçekleşmemesi için çağrıda bulunuyoruz.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Batmandaki saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER