Bayburtta üç proje destekleme kapsamına alındı

Bayburtta üç proje destekleme kapsamına alındı


BAYBURT (A.A) - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında üç projenin destekleme kapsamına alındığını bildirdi.
     Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Projeleri 2012 yılı uygulamaları kapsamında ilden teklif edilen üç projenin kabul edildiğini belirtti.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 2005 yılından itibaren uygulandığını ifade eden Özbek, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda ilimizde bugüne kadar toplam yatırım tutarı 2 milyon 143 bin 255 lira olan 7 proje uygulanmış olup, tamamlanan bu 7 proje için 1 milyon 71 bin 628 lira hibe desteği sağlanmıştır. 2011 yılında proje başvurusu yapılmayan ilimizde 2012 yılında yapılan üç proje başvurusu kabul edilmiş olup, toplam yatırım tutarı 1 milyon 579 bin 386 lira olan bu 3 proje için toplam 576 bin 956 lira hibe desteği sağlanacaktır. Süt işleme, koyun ve keçi yetiştiriciliği alanlarındaki projelerin tamamlanması Bayburt tarım ve ekonomisine önemli katkı yapacaktır.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburtta üç proje destekleme kapsamına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER