Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Yağcı, yayımladığı mesajında, devletin çağdaş bir toplumda bulunması gereken bütün temel kurum ve kuralları başarıyla hayata geçiren emniyet teşkilatının, insanı esas alan yönetim anlayışına ulaşabildiğini kaydetti.
     Ülke yönetiminde temel ilkenin tartışmasız hukukun üstünlüğü olduğunu ve vatandaşların hak ve hürriyetlerinin kanunlar tarafından belirlendiğini ifade eden Yağcı, şunları bildirdi:
     "Emniyet teşkilatımız, devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil etmektedir. Kamu düzenini korumayı amaçlayan kanunlarımızın uygulanmasında, emniyet teşkilatımıza önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin en önemli görevidir. Demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize selam, saygı ve başarı dileklerimi iletiyorum."
    
     -Zabıtadan dilenci denetimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediyesi tarafından dilenci denetimi yapıldığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, kent dışından gelerek halkın dini duygularını istismar eden dilencilere müdahale edildiği kaydedildi.
     Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kolay para kazanma peşinde olan kişilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürdüğü belirtilen açıklamada, dilencilere ilgili kanun gereğince ceza uygulandığı vurgulandı. .
    
     -Şehitler için mevlit okutuldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyükte, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.
     Kasımpaşa Camisinde, Kuran-ı Kerimden ayetler, mevlit ve ilahilerin okunduğu programa, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, il genel meclisi üyesi Zeki Uyanık ve polisler ile vatandaşlar katıldı.
     Program sonunda katılımcılara, pilav ve ayran ikram edildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER