Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecikte tarım parselleri verim modeli çalışması


BİLECİK (A.A) - Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, tarım parselleri verim modeli çalışmaları kapsamında, parsel sınırlarının bilgisayar ortamına taşındığı bildirildi.
     Müdürlükten yapılan açıklamada, 2012 üretim yılı için parsellerdeki toprak ve arazi özellikleri, iklimsel değerler, sulu veya kuru şartlarda üretim yerlerinin belirlendiği kaydedildi.
     Uydu görüntüleri ve hava fotoğrafları kullanılarak sayısallaştırılan tarım parsellerinin kontrol çalışmalarının tamamlanmasıyla, kadastral parsel bazında verim hesaplama çalışmalarının başlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     "İl bazında verim haritalarının oluşturulması için sayısal yükseklik modeli, eğim haritası ve toprak karakteristleri kullanılmıştır. Ağırlıklı çakıştırma analizinde girdi olarak kullanılan veriler ile il verim haritası oluşturulmuştur. Tarım parselleri bilgi sistemi kapsamında 47 milyon 49 bin 788 kadastro parseli ve yaklaşık rizai taksimli 29 milyon 430 bin 486 tarım parseli sayısallaştırılmıştır. Yeni tarımsal destek uygulaması ile parametrelere dayalı doğru verim miktarına desteklerin ödenmesi sağlanmaktadır. Bu yöntem ile her türlü itiraz, gerçek, doğru ve konumsal verilerle ispatlanrak cevaplandırılabilecektir. Kadastro parselleri ile ÇKS parsellerinin entegre çalışması ile ÇKSye sahte mükerrer tapular ile destekleme alınmasının ve gerçek dışı ürün beyanlarının önüne geçilmiştir."
     Tarımsal parsellerin belirlenmesiyle, desteklerin rasyonel, yönlendirici ve etkin bir şekilde kullanılacağı, arz açığı olan ürünlerin doğru şekilde belirlenerek ürünlerde üretim artışı, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir kullanımı ve tarımsal üretim planlanmasının sağlanacağı ve hangi ürünün nerede ne kadar üretebileceğinin belirleneceği ifade edildi.
    
     -Bozüyükte "Pamuk prenses ve yedi cüceler" adlı oyun sahnelendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük ilçesinde, "Pamuk prenses ve Yedi Cüceler" adlı oyun sahnelendi.
     Belediye Düğün Salonunda, "23 Nisan Çocuk Festivali" kapsamında düzenlenen ve Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Tiyatro bölümü üyelerinin sahnelediği tiyatro oyununu, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, çocuklar ve veliler izledi.
     Oyunun sonunda Bakıcı, tiyatroculara çiçek verdi. Gösteriyi izleyen çocuklar ise pamuk prenses ve yedi cüceler ile fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan - Barış Eren
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER