Bilim Fuarı

Bilim Fuarı -Türkiyedeki bin pilot ortaokul ve lisede düzenlenen Bilim Fuarının bir ayağı Tevfik Serdar Anadolu Lisesinde açıldı


TRABZON (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrencilerin bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Türkiyedeki bin pilot ortaokul ve lisede düzenlenen Bilim Fuarının bir ayağı Tevfik Serdar Anadolu Lisesinde açıldı.
     Tevfik Serdar Anadolu Lisesi bahçesindeki fuarın açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öteki ilgililer ve öğrenciler katıldı.
     Ece, burada yaptığı açıklamada, bütçenin en büyük kısmının milli eğitime ayrıldığını belirterek, öğrencilerin sadece Türkiyede değil, dünya gençleri ile de rekabet edebilecek seviyeye gelmeleri için her türlü çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
     Gümrükçüoğlu da bu tür fuarların analitik düşünceyi geliştirmeye yarar sağlayacağını ifade ederek, "Türkiyeyi ilerilere bu güzel projelerle ve açılan ufuklarınızla taşıyacaksınız. Bu projelerle sizler Türkiyenin geleceğini belirleyeceksiniz. Bu nedenle okullarımızın bilim fuarlarına mutlaka katılmaya çalışıyorum. Öğrencilerimizden bilim ve teknoloji alanında üstün ahlak ve maneviyatları ile birlikte Türkiyeyi daha da ileriye taşımalarını istiyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından, Ece ve Gümrükçüoğlu beraberindekilerle bilim fuarının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER