Bitliste tiyatro gösterisi sunuldu

Bitliste tiyatro gösterisi sunuldu


BİTLİS (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan Okuma Kampları faaliyeti kapsamında, öğrencilerde farkındalık yaratmak için tiyatro gösterisi sunuldu.
     Oya Havare İlköğretim Okulunda, Bitlis Kültür ve Sanat Derneği (BİSAD) Tiyatro Topluluğunca, tiyatro oyunu sahnelendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları Doğu Okuyor projesine ayrı bir boyut kazandırmak için, Okuma Kampları oluşturduklarını söyledi.
     Bitliste çok güzel gelişmelerin yaşandığını, milli eğitim olarak projelerle Bitlisi iyi yere taşıdıklarını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:
     Valimiz Veysel Yurdakulun gelmesiyle, milli eğitim faaliyetleri ivme kazandı. Doğu Okuyor projesinin üzerinde yaklaşık 5 aydır çalışıyoruz. Bu kapsamda 100 bin kitap ve bin öğrenciyi, 100 yazarla buluşturacağız. Bu projeyi belli bir aşamaya kadar getirdik. Bunun finansmanını Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) üstlendi. Finansmanın ilk dilimini gönderdi. Mart ayından itibaren yaklaşık 20 yazar Bitlise gelip okurlarıyla buluşacak. Böylelikle okumada farkındalık oluşacak. Bu okuma farkındalığına başka bir boyut kazandırmak için Okuma Kampları oluşturduk. Bu kamp kapsamında şu anda İdris-i Bitlis İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir pilot uygulama çalışması yaptık. Bu 5 günlük bir çalışma.
     Bu kampta öğrencilerin belli saatlerde kitap okuyacağını, sosyal etkinliklere katılarak eğleneceğini belirten Korkmaz, tiyatro gösterisinin kampın bir parçası olduğunu kaydetti.
     Korkmaz, Tiyatroyu sergileyenlere ve bu kampta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunu şimdilik pilot bir uygulama olarak yaptık. Bunu yaz aylarında geniş kitlelerle Ahlat Öğretmen Evinin bahçesinde, Yelkenli Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO), Adilcevazdaki Aygır Gölünde 300 ile 500 öğrenciyle, 3 ile 5 günlük okuma kampları yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste tiyatro gösterisi sunuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER