Bitlisteki STKların yayınladığı deklarasyon

Bitlisteki STKların yayınladığı deklarasyon


BİTLİS (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi Başkanı Rasim Taşcan, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ)sahip olduğu avantajları kullanarak çok daha iyi yerlerde olması gerektiği halde, bölge üniversiteleriyle karşılaştırılamayacak kadar geride olduğu için deklarasyonu yayınladık dedi.
     Çağdaş Bir Üniversite İçin Güç Birliği Platformu adına yazılı açıklama yapan Taşcan, BEÜ kaynaklarına dayanarak yayınladıkları deklarasyondaki verilerin, gerçeği yansıtmadığını ifade eden üniversite yönetiminin gerçeği yansıtan verileri kamuoyuyla paylaşmasını istediklerini belirtti.
     Taşcan, Üniversitelerin gelişmişlik düzeylerini ortaya koyan kriterler, akademisyen sayısı (profesör ve doçent), akademik yayın sayısı, lisansüstü ve lisans öğrenci sayısı, inşaat çalışmaları şeklinde sıralanabilir. Üniversite yönetiminin duyurusunda belirttiği her türlü gelişmişlik kriterinden hangisine göre, bölge üniversitelerinden daha ileri düzeyde olduğumuzu merak ediyoruz ve üniversitenin bizi bilgilendirmesini istiyoruz dedi.
     Üniversite yönetiminin, kentteki sivil toplum kuruluşlarının üniversite hakkında ortaya koyduğu özgür düşüncelerini önemsememesini ve STKların bağımsız iradelerini küçümsemesini doğru bulmadıklarını kaydeden Taşcan, STKların bu tavrının tamamıyla demokratik ve anayasal bir hak olduğunu ifade etti.
     Toplumun her kesiminden böylesine güçlü ve ortak bir sesin çıkmasını anayasal bir suç olarak değerlendirmeyi, demokratik ve ileri medeniyetler için bir kusur olarak kabul ettiklerini ifade eden Taşcan, bunu anayasal bir suç olarak değerlendirenleri, hukuk önünde bu anayasal ihlalin gereğini yapmaya davet ettiklerini bildirdi.
     Taşcan, şunları kaydetti:
     STKlar olarak, üniversite yönetiminden defalarca randevu talep ettiğimiz halde, bir türlü randevu verilmedi. Sivil toplum kuruluşlarımız, Muş Alparslan Üniversitesi rektörünün her hafta çarşamba günü 08.30 ile 10.30 saatleri arasında randevuya gerek olmadan halkla görüşme uygulamasına gıptayla bakmakta. Yörenin ve halkın önceliklerini bilen, ona göre hareket eden bir rektörün ne denli önemli olduğunu gözler önüne seren bu örnek uygulama ortadayken, BEÜ Rektörlüğünden bireysel ve kurumsal görüşme talep eden birçok kişinin, her defasında üniversite rektörünün yoğunluğu gerekçesiyle reddedildiğini biliyoruz.
     En sıradan üniversitelerde bile yıllar önce çözüme kavuşturulan altyapı gibi son derece basit sorunları çözebilecek basirette ve yetenekte bir üniversite yönetimi istediklerini belirten Taşcan, 4 yıl boyunca üniversite kampüs alanının en temel altyapı sorunlarını dahi gideremeyen becerideki bir üniversite yönetimini, akademik gelişim bağlamında da civardaki üniversitelerle kıyaslamanın kesinlikle doğru olmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlisteki STKların yayınladığı deklarasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER