Bodrumda tarım arazisinde yangın

Bodrumda tarım arazisinde yangın -İki yangın söndürme uçağı ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın söndürüldü -Erken müdahale sayesinde yangının ormanlık alana sıçramasının önlendiği bildirildi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda tarım arazisinde çıkan yangın, 2 yangın söndürme uçağı ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Yalı beldesi Alazeytin mevkisinde, içinde zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarım arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
     Otel çalışanlarının kaldığı bir lojmana bitişik arazide çıkan yangına, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme uçağı, Bodrum ve belde belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri ile lojmanda kalan işçiler müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında yaklaşık 5 dönümlük tarım arazisi zarar gördü.
     Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına erken müdahale edilerek, ormanlık alana sıçramasının önlendiğini söyledi.
     Yangını söndürmede köpük kullanımının etkili olduğuna işaret eden Kazakoğlu, Yangınla mücadelede ilk etapta köpük kullanımı büyük avantaj sağlıyor. Bugün de hem uçaklarımız hemde itfaiye ekiplerimiz köpük kullanarak yangını büyümeden söndürdü diye konuştu.
     Otelin lojmanında kalan Ercüment Oltu ise yangının biranda çıktığını anlatarak, Hemen itfaiyeyi aradık. Daha sonra bizde yangının söndürülmesine hortumla su tutarak yardımcı olduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bodrumda tarım arazisinde yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER