Bucanın eski ve yeni belediye başkanlarının

Bucanın eski ve yeni belediye başkanlarının yargılandığı dava -Bucanın eski belediye başkanı Şeboy, yeni belediye başkanı Tatı ile eski ve yeni 40 belediye meclis üyesinin yargılandığı dava ertelendi


İZMİR (A.A) - Bucanın eski ve yeni belediye başkanları ile meclis üyelerinin, görev gerekliliklerini yerine getirmedikleri iddiasıyla açılan davada yargılanmalarına devam edildi.
     İzmir 9. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, daha önce ifadeleri alınmayan meclis üyeleri, müşteki Nizamettin Karaalanlı ve tarafların avukatları katıldı.
     İfade veren meclis üyeleri üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep ettiler.
     Hakim Mustafa Ali Çakır, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     Bucadaki arsasının bitişik nizama dönüştürülmesi yönündeki imar planı değişikliği talebinin reddedilmesi üzerine İzmir 3. İdare Mahkemesine başvurmuştu.
     Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile üç dönem Buca belediye başkanlığı görevinde bulunan Cemil Şeboyun da aralarında bulunduğu 42 sanık hakkında, imar planı değişikliğiyle ilgili İzmir 3. İdare Mahkemesine açılan davanın kararını uygulamadıkları gerekçesiyle, İzmir 9. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.
     Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında TCK 257. maddesi uyarınca 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Bucanın eski ve yeni belediye başkanlarının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER