Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -BES ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, Afyonkarahisar Defterdarlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyesi bir grup, Afyonkarahisar Defterdarlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı.
     Grup adına açıklama yapan BES İl Temsilciliği Sekreteri Ali İhsan Orhan, kamu çalışanlarının, açlık sınırına yakın, yoksulluk sınırına uzak bir yaşam sürmek zorunda bırakıldığını iddia etti.
     666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemenin çalışanların kazanılmış haklarını gasp ettiğini önü süren Orhan, şöyle konuştu:
     İnsanca yaşam ve çalışma koşullarından giderek uzaklaştırılan, işe giriş-çıkışları turnikeler ve yüz okumalarla, çalışma ortamları kameralarla denetlenerek haksız ve hukuka aykırı muamelelere maruz bırakılan büro emekçileri olarak artık yeter diyoruz. İş yerlerimizde yaşanan hak kayıplarını, istihdam belirsizliğini, gelecek kaygılarını, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu bir çok kez ifade etmemize rağmen hükümet tarafından sorunlarımızın çözümü için bugüne kadar tek bir adım atılmadığı için bugün grevdeyiz.
     Türk Büro-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Akıllıbaş ise son 10 yıldır kamu çalışanları üzerindeki olumsuz politikalara karşı çalışanların ortak talepleri doğrultusunda Türk Büro-Sen ile BESin arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda büro hizmet kolu iş yerlerinde iş bırakma kararı aldıklarını kaydetti.
     Afyonkarahisar CHP İl Başkanlığının da destek verdiği iş bırakma eyleminde grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER