Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi

Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi -Bilecikte, Türk Büro-Sen Sendikası üyeleri, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Türk Büro-Sen Sendikası üyeleri, Bilecik Defterdarlığı önünde toplanarak bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
    
     Grup adına açıklama yapan Türk Büro-Sen Bilecik Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, sendika olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için her türlü platformda mücadele ettiklerini söyledi.
     Taleplerinin karşılanmadığı gibi mevcut haklarının da ellerinden alınmaya başlandığını savunan Taşkesen, şöyle konuştu:
     666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluştu. Bazı kazanılmış haklarımız da gasp edildi. Kamu çalışanları 1 Ocak itibariyle her ay 200 ile 700 lira arasında gelir kaybına uğratılmışlardır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, şimdide kamu çalışanı devlet memurlarının iş güvencelerine göz dikilmiştir. Ülkeyi idare eden siyasi irade, devlet memuruna, yani hükümetin mesai arkadaşı olan bizlere hiçbir zaman kulak vermemektedir. Bizler dün olduğu gibi, bugün de ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri durmayacağız.
     Türkiye Kamu-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel ve bazı sendika temsilcilerinin destek verdiği iş bırakma eyleminin mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büro çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER