Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Aka: Darbelerle millete bedel ödetenlerin yaptıkları hukuksuzlukların ve derebeyliklerinin bedelini ödemelerini istiyoruz


KIRŞEHİR (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube başkanı Ali Rıza Aka, Darbelerle millete bedel ödetenlerin, yaptıkları hukuksuzlukların ve derebeyliklerinin bedelini ödemelerini istiyoruz dedi.
     Aka, yaptığı yazılı açıklamada, 16 yıl geçmesine rağmen, 28 Şubat sürecinin açtığı tahribatın hala telafi edilemediğini belirtti.
     Eğitim-Bir-Sen olarak, 28 Şubatların, 12 Eylüllerin, 12 Martların ve 27 Mayısların bir daha yaşanmaması adına, bunları yapanların her zaman hesap vermesi gerektiğini savunduklarını ifade eden Aka, şunları kaydetti:
     Darbelerle millete bedel ödetenlerin, yaptıkları hukuksuzlukların ve derebeyliklerinin bedelini ödemelerini, mağdurların haklarının ve itibarlarının iadesini istiyoruz. Darbe dönemi mevzuatının ayıklanarak kalıntılarının temizlenmesini, milletin ortak beklentisi olan hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, bireyin merkeze alındığı, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan yeni bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER