Bursada inşaat işçisinin öldürülmesi davasında karar

Bursada inşaat işçisinin öldürülmesi davasında karar -Olayla ilgili yargılanan 7 sanıktan ikisi ağırlaştırılmış müebbet, biri ise 20 yıl hapisle cezalandırıldı


BURSA (A.A) - Merkez Osmangazi ilçesinde, 2008 yılında inşaat işçisinin silahla öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan 7 sanıktan ikisine ağırlaştırılmış müebbet, birine 20 yıl hapis cezaları verildi ve diğer sanıklar beraat ettirildi.
     Bursa 1inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar İlhan Kandemir, Sertif Kandemir ve Yusuf Akbalık hazır bulundu. Tutuksuz 4 sanık ise duruşmaya katılmadı.
     Son savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.
     Mahkeme heyeti, İlhan Kandemir ve Sertif Kandemire, "kan gütme saikiyle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Yusuf Akbalıka, "kan gütme saikiyle adam öldürmeye iştirak" suçundan 20 yıl hapis cezaları verildiğini, tutuksuz sanıkların ise beraat ettirildiğini açıkladı.
    
     -Olay-
    
     İnşaat işçisi 39 yaşındaki Turgut Taşdemir, 2 Temmuz 2008de, evine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Celal Bayar İlköğretim Okulu civarında yürürken yanına yaklaşan 16 GA 454 plakalı otomobilden inen bir kişinin silahlı saldırısına uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.
     Polisin yaptığı araştırmada, Taşdemirin bu olaydan 9 ay önce de silahlı saldırıya uğradığı ancak yaralı kurtulduğu belirlenmişti.
     Taşdemirin, 50 yıl öncesine dayanan kan davası nedeniyle öldürüldüğü iddiası doğrultusunda gözaltına alınan şüpheli İlhan Kandemir ile ona yardımcı olduğu öne sürülen Sertif Kandemir ve Yusuf Akbalık, mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bursada inşaat işçisinin öldürülmesi davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER