Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: -İnşallah 2020 Olimpiyatlarını ülkemiz aldığı zaman Bursa önemli bir rol üstlenecektir


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, İnşallah 2020 Olimpiyatlarını ülkemiz aldığı zaman Bursa önemli bir rol üstlenecektir dedi.
     Harput, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Süleyman Şahin ile Nilüfer ilçesinde inşaatları devam eden Nilüfer Spor Kompleksi ve Cengiz Göllü Spor Salonunda incelemelerde bulundu.
     İlk olarak Nilüfer Spor Kompleksini inceleyen Harput, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Bursada çok yönlü sosyal aktiviteleri yerine getirebilecek salonların olmadığını dile getiren Harput, Bu kompleks, mevcut spor salonlarımız içerisinde en büyüğü olacak. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olması beklenen bu büyük spor salonunu 2013 yaz sonuna bitirmeyi hedefliyoruz dedi.
     Nilüfer Spor Kompleksinin 7 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olacağını ifade eden Harput, İnşallah 2020 Olimpiyatlarını ülkemiz aldığı zaman o manada da Bursa önemli bir rol üstlenecektir. Bildiğiniz gibi Bursa olimpiyatlar noktasında çok iyi bir süreç yaşıyor. Bursada sporun sadece futbolla değil bütün dallarıyla var olduğunu göstermek istiyoruz. Hedefimiz, Bursayı spor alanında Türkiyenin ve dünyanın sayılı kentleri arasına sokmak dedi.
     Daha sonra Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonunun iş birliğiyle yapılan Cengiz Göllü Spor Salonuna geçen Şahin ve Harputa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşlik etti.
     Harput, 75 kişilik çalışma odası, 8 soyunma odası, olimpik koordinasyon odası, 200er kişilik 2 kafeterya ile tesisin Bursada ilk olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Bursanın bugüne kadar 2 bin 500 kişilik, 40 yıllık bir spor salonu vardı ve her şey orada yapılıyordu. O salon Bursaya yakışmıyordu. Şimdi Nilüferde 7 bin 500 kişilik spor salonu yapılıyor. Cengiz Göllü Spor Salonu, Bursadaki salon sporlarına büyük hizmet edecek. Bursa 2012-2013 yıllarında sportif yatırımlar açısından şanslı bir il. Altyapıya önem verirseniz başarı gelir. Bu tür tesislerle sporda başarı gelecektir. Bu iki spor salonu Nilüfere ve Bursaya çok yakışacak.
    
     Muhabir: Semih Kır / Cem Şan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER