Bursalı işadamları, Güneydoğu Anadoluya omuz verecek

Bursalı işadamları, Güneydoğu Anadoluya omuz verecek -BTSO Meclisi üyelerinden oluşan 110 kişilik heyet, 3-7 Ekimde Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardinde temaslarda bulunacak -BTSO Meclis Başkanı Parseker: Doğu ile batının birlikte yürüy


GAZİANTEP (A.A) - Haluk Yüksel - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclisi üyelerinden oluşan 110 kişilik heyet, 3-7 Ekim tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesine iş gezisi düzenleyecek.
     BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker başkanlığındaki heyet, gezi kapsamında, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardinde ticaret ve sanayi odaları (TSO) ve borsalarına bağlı iş adamı ve sanayicilerle toplantılar yapacak, ikili iş görüşmeleriyle bölgeler arası işbirliği olanaklarını değerlendirecek.
     Parseker, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Teşvik Kanununda kalkınmada öncelikli bölgelerle Bursanın yapabileceği işbirliği olanaklarının yerinde incelenmesi amacıyla düzenlenen gezinin verimli sonuçlar doğuracağını söyledi. Parseker, şunları kaydetti:
     Bilindiği üzere Bursa yeni Teşvik Kanununa göre 1. bölgede yer alıyor. Gaziantep 3. ve Şanlıurfa ile Mardin de 6. bölgede yer alıyor. Türkiyenin gündemini göz önünde bulundurduğumuzda, gelişmiş bölgelerimizle gelişmekte olan bölgelerimizin yaratacağı sinerjiye daha çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Bu bakış açısıyla, BTSO Meclis üyelerimizden oluşan iş adamı heyetimizle 5 gün boyunca bölgede işbirliği olanaklarını değerlendireceğiz.
     Kalkınmada öncelikli Anadolu şehirlerinin sahip olduğu avantajlara dikkati çeken Parseker, şöyle devam etti:
     Bardağın hangi tarafından baktığınız çok önemli. Biz, dolu tarafını görmek istiyoruz ve doğu ile batının birlikte yürüyebileceği uzun bir yol olduğu düşüncesiyle, Bursa iş dünyasının temsilcileri olarak önemli bir adımı atmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bunun adı, bizim kültürümüzde birbirine omuz vermedir. Bursanın bu girişimiyle bölgede iş ve yatırım olanaklarının artmasını umut ediyoruz.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursalı işadamları, Güneydoğu Anadoluya omuz verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER