Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı

Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı -Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen: Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile bizi tahmin edemeyeceğimiz problemler bekliyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı çalışmalarına ilişkin, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile bizi tahmin edemeyeceğimiz problemler bekliyor dedi.
     Büyükerşen, CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığınca ilçeye bağlı bazı köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, tasarının doğru ve dürüst olmadığını savundu.
     Tasarının yasalaşması için acele edildiğini öne süren Büyükerşen, şöyle devam etti:
     Bu tasarı yasalaşırsa beldeler kaldırılacak. Tasarı belde olmayacak diyor. Beldelerin ismi tarihten siliniyor. Eskişehirde bin 600 yıllık beldelerimiz var. Tasarıda, iki yıl içinde köylerin imar planının çıkarılması öngörülüyor. 81 ilde nazım planlar bile hazır değil. İki yılda bunun yapılması zor. Köyler kanunla belediye mevzuatlarına tabi olacak. Diyelim ki, köylü ahır ya da kümesini genişletmek istiyor. Bunun için mimar bulacak, proje çizdirecek, yapı denetim firmasıyla görüşecek, inşaat ruhsatı alacak, harç yatıracak. Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile bizi tahmin edemeyeceğimiz problemler bekliyor.
     Büyükerşen, kat yükseltme izni verilmesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları, karayolu ve demiryolu konularında Odunpazarı Belediyesi ile görüş ayrılığı yaşadıklarını dile getirdi.
    
     -Gazeteci Cömertin Eskişehir ile ilgili konuşması-
    
     Eskişehirde organize edilen bir panele katılan gazeteci Yusuf Ziya Cömertin, kent ve sakinleriyle ilgili konuşmasına tepki gösteren Büyükerşen, Bir densiz bir betimleme yapmış ve buna üniversitelerimizin sebep olduğunu söylemiş, bütün gençlerimizi lekelemiştir diye konuştu.
     Cömertin konuşmasına, panele katılan yetkililerin sessiz kalmasını da eleştiren Büyükerşen, Cömertin o sözleri söylemek için kente getirildiğini iddia etti.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da Cömertin açıklamalarına kimsenin tepki göstermemiş olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Cömertin sözlerinin dil sürçmesinden kaynaklanmadığını anlatan Kurt, Ertesi gün gazetedeki yazısında sözlerini yineleyince olayın bilinçli yapıldığını anladık ifadesini kullandı.
     CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ise Eskişehirin çağdaşlık, aydınlık ve gelişmişliğin mihenk taşı olduğuna işaret ederek, Cömerti kınadı.
     Toplantı, muhtarların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER