Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Malatyada: -2012-2013, hamle yılı olacak. Bunu böyle ilan ettik. Bunu da göreceksiniz, bizim sözümüz senettir


MALATYA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012-2013, hamle yılı olacak. Bunu böyle ilan ettik. Bunu da göreceksiniz, bizim sözümüz senettir dedi.
     Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatyada, Beydağı Ağaçlandırma Projesinin ikinci etabını başlattı.
     Bakanlık bünyesinde kurulan Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğünün merkezinin Malatyada olmasının herkesi duygulandırdığını dile getiren Eroğlu, bu durumun kendisini de ayrıca mutlu ettiğini söyledi.
     Beydağındaki ağaçlandırmanın tamamen kaya zeminde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Eroğlu, iş makinelerinin yardımıyla delinen kayalara ağaç dikildiğini ve dikimlerin yüzde 90 oranında başarılı olduğunu belirtti.
     Beydağında tarihi bir anın yaşandığını ifade eden Eroğlu, 2012-2013, hamle yılı olacak. Bunu böyle ilan ettik. Bunu da göreceksiniz, bizim sözümüz senettir. İnşallah bunu hep birlikte göreceğiz dedi.
     Malatyaya birçok müjdeyle geldiğine belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bakanlığımız bünyesinde Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü açıldı. Bu bölge müdürlüğünün merkezinin de Malatyada olması ayrıca hepimizi duygulandırdı. Evliya Çelebi, Bağdattan ta İstanbula kadar sincap yere ayağını basmadan ağaçtan ağaca atlayarak giderdi diyor. Ne derece doğru bilemiyorum ama şu anda dağlar boş. Bizler de dedik ki, özel ağaçlandırmateşvik edelim. Ceviz eylem planı, badem eylem planı gibi planlar hazırladık. Bu konudaki yönetmeliği de çıkardık, hazır. Bakın şöyle olacak, diyelim ki karşı yamaçta bir köy var ve 200 hane bulunuyor. 200 hanenin bakabileceği kadar olan alanı cevizse ceviz, bademse badem, bunları parselleyeceğiz ve hane başına kura çekerek teslim edeceğiz. 49 yıllığına geliri sana, masrafı, dikimi, çevresinin çiti bakanlığımıza ait diyeceğiz. Hedef 2023, Türkiye hazır, Malatya hazır.
     Konuşmasının ardından, adına hazırlanan fidanı, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve bakanlık yetkilileriyle diken Eroğlu, doğaya keklik bıraktı.
     Orduzu Pınarbaşında yapımı devam eden Turgut Özal Tabiat Parkındaki çalışmaları da inceleyen Eroğlu, kara yoluyla Elazığa gitti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER