Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Şanlıurfada: Türkiye demokratik bir ülke, her gün milleti daha da merkeze oturtan bir anlayışın hakim olduğunu hep beraber görüyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye demokratik bir ülke, her gün milleti daha da merkeze oturtan bir anlayışın hakim olduğunu hep beraber görüyoruz dedi.
     Bakan Çelik, Şanlıurfa Valiliğince kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine Şehitlik Çamlıkta verilen iftar yemeğine katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Çelik, devletin bekası için milletin mutluluğunu ihmal edenlerin millete hesap verdiğini belirtti.
     Milleti dikkate almayan yönetim anlayışının uzun süreli olamayacağını herkesin bilmesinde yarar olduğuna değinen Çelik, şunları kaydetti:
     Milletin mutluluğu, devletin bekasını kalıcı kılabilir. Ama siz eğer milletin mutluluğunu hesaba almıyorsanız, orada devletin bekasından da bahsetmek mümkün olmaz. Komşumuz Suriyede, Mısırda Arap Baharı veya bir çok ülkede yaşanan olayların altında yatan devlet merkezli, milleti ihmal eden bir anlayıştır. Türkiye demokratik bir ülke, her gün milleti daha da merkeze oturtan bir anlayışın hakim olduğunu hep beraber görüyoruz. Devlet, millet için vardır, onun için aziz milletimiz tepeden bakılmayı değil, kendisiyle birlikte yürümeyi bizlerden istiyor. Millet, derdine derman olacak, halinden ve dilinden anlayacak yöneticiler istiyor. Makamların hepsi millet içindir, bu makamlar millete hizmet olarak dönüyorsa doğru değerlendiriliyordur.
    
     -Tepkisiz kalınmasına sitem etti-
    
     Bakan Çelik, konuşmasının son bölümünde kentteki kavgalara son verilmesini istediğini dile getirerek, bu tür olayların kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.
     Maalesef bu kent hakkında hep olumsuz haberler... Bunları da bu Ramazan aşkına söylüyorum, duymak istemiyoruz, olmasın artık yeter diye sürdürdüğü konuşmasını arada kesen konukların alkışının az olmasına sitem eden Çelik, Çok da alkış gelmiyor, devam edelim gibi bir şey var yani bilemiyorum, nasıl bir şey bu. demesi üzerine salondaki alkış sesleri arttı.
     Vali Celalettin Güvenç de Türkiyenin herkese yetebilecek potansiyelinin bulunduğuna değinerek, her Türk vatandaşının ülkesinin gelecek 10 yıldaki hesaplarının gerçekleşmesi için elinden gelen çabayı göstermesini istedi.
     Bakan Çelik, konuşmaların ardından tayini çıkan Akçakale, Halfeti, Ceylanpınar, Siverek ve Harran kaymakamlarına kentteki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.
     İftar programına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Emin Önen, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Kasım Gülpınar ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER