Çanakkale Belediyesinin Yerel Yönetim Hizmet Binası

Çanakkale Belediyesinin Yerel Yönetim Hizmet Binası projesi -Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi: -Çanakkalenin yerel kamuoyuyla etkileşim içindeki kent ve mimarlık platformları, çok önemli bir mimarlık ortamını yaşamışlardır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Mimarlar Odası, Çanakkale Belediyesinin Yerel Yönetim Hizmet Binası projesiyle ilgili olarak, kentin yerel kamuoyuyla etkileşim içindeki kent ve mimarlık platformlarının çok önemli bir mimarlık ortamını yaşadıklarını bildirdi.
     Mimarlar Odası Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sevil Ural ile odanın yönetim kurulu üyesi ve projenin jüri üyesi İsmail Erten tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Çanakkale Belediyesinin Yerel Yönetim Hizmet Binası projesi sürecine Mimarlar Odası Çanakkale Şubesinin aktif destek verdiği belirtildi.
     Ulusal yarışma süreciyle elde edilen projenin Kolokyum ve Ödül Töreni ile ilk aşamasının tamamlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yarışmanın oluşum ve ilk karar süreci, jüri atamaları, şartname oluşumu, yarışmanın yaygın duyurusu, yarışmaya katılan projelerin ödüllendirilmesi ve duyurulması, sergileme ve tartışmanın yapılması süreçlerinde var olmuştur. Mimarlar Odası olarak yaşanan bu süreci, Çanakkale kentinin en önemli mimarlık olaylarından birisi olarak görüyoruz. Çanakkale kentinin yerel kamuoyuyla etkileşim içindeki kent ve mimarlık platformları, çok önemli bir mimarlık ortamını yaşamışlardır. Bu ortam, başarılı ve verimli bir süreç yaşayarak ve önemli bir çıktı ürün olan mimari proje elde edilerek sonlanmıştır. Çanakkale kentinin tüm bileşenlerini, mimarlık ortamına verdikleri katkı ve gelişme dolayısıyla kutlarız.
     Söz konusu yarışmanın oluşum ve karar süreçlerinin doğrudan içinde yer alan meslek örgütü olarak, projenin yapıldığı alanın yer tespitinin doğru olduğu, bina işlev ve programındaki hizmet alanları, yeşil bina ve kültür iletişimli mekanlar bağlamının çağdaş ve gelişkin bir anlayışı ifade ettiği vurgulanan açıklamada, ulusal ölçekte yarışma duyurusunun çok yaygın ve anlaşılır bir şekilde yapıldığı, şartname alımının 84, yarışma katılımının 38 olmasının, ilkleri ve niteliksel zorlukları içeren bir projelendirme sürecinde başarılı bir katılım olduğunu gösterdiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkale Belediyesinin Yerel Yönetim Hizmet Binası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER