Çanakkaleli er Hakkaride şehit oldu

Çanakkaleli er Hakkaride şehit oldu -Vali Tuna, Çanakkaleli er Ali Bozkurtun Hakkaride dün gece şehit olduğunu bildirdi -Tuna:Bu vatan için canını verenlerin zincirine bir halka daha eklenmiş oluyor -Umarız bu sıkıntıla


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkaleli er Ali Bozkurtun Hakkaride dün gece şehit olduğunu bildirdi.
     Vali Tuna, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, haftaya yine üzücü bir haberle başladıklarını, Hakkari Yüksekovada şehitlerinin bulunduğunu söyledi.
     Şehit asker Bozkurtun, Yenice ilçesine bağlı Soğuca köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu dile getiren Tuna, Askerliğini orada yapan bu gencimiz şehit düşmüş durumda. Ailesi Soğuca köyünde yaşıyor. Babası Hüseyin Bozkurt. Fakir bir aile. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da zaman zaman yardım yaptığımız bir aile ve ailenin tek çocuğu. Bu tabii çok üzücü dedi.
     Tuna, ailenin acısını tahmin etmelerinin çok güç, onların yerinde olmalarının mümkün olamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:
     Ama bağrımıza taş basıp, bu acıyı paylaşacağız. Yapabileceğimiz şehidimizin naaşını tabii buraya getireceğiz. Muhtemelen bugün akşam saatlerinde belki gece yarısına doğru uçakla gelecek. Yarın öğle namazını müteakip orada törenle defnedeceğiz. Ailesinin yanında olup, acılarını azaltmak bizim görevimiz. Şu anda kaymakamlığımız ailenin yanında. Eksiklerini zaten gideriyoruz, bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz. Şehidimiz için yapacağımız son görev onu son yolculuğuna uğurlamak. Bundan sonra da hayırla yad etmek. Bu vatan için canını verenlerin zincirine bir halka daha eklenmiş oluyor.
     Şehitler Diyarı Çanakkalenin bir şehidi daha olduğunu belirten Tuna, Ben tekrar kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Çanakkalenin de başı sağ olsun. Üzerimize düşeni yapacağız en iyi şekilde. Ailesinin yanında olmaya gayret edeceğiz. Umarız bu sıkıntılar bir an önce biter, ülkemizin üzerinden bu terör belası, tehdidi kısa sürede kalkar ve başka Aliler, başka Mehmetler feda etmeyiz bu uğurda diye temenni ediyoruz diye konuştu.
     Vali Tuna, şehidin ölüm nedeniyle ilgili yöneltilen soruya O konuda bugün ilerleyen zamanda bir netlik oluşur diye düşünüyorum. Şu anda biz ne desek tam doğruyu yansıtmayabilir. Farklı şeyler geliyor. Ama eminim yakın zamanda o konuyla ilgili bir açıklama yapılır yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkaleli er Hakkaride şehit oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER