Çankırıda 320 kadın okullarda görev yapacak

Çankırıda 320 kadın okullarda görev yapacak -Çankırı Valisi Özcan: -Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Türkiyede sadece kadınların görev alacağı tek projeye imza atıyoruz


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Türkiyede sadece kadınların görev alacağı tek projeye imza atıyoruz dedi.
     TYÇP kapsamında Çankırıdaki okullarda temizlik işleri için istihdam edilecek 320 kişi için Çankırı Valiliği Birlik Salonunda imza töreni düzenlendi.
     Vali Özcan, törende yaptığı konuşmada, İŞKUR Çankırı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek protokolle istihdam edileceklerin tamamının kadın olduğunu belirterek, hedeflerinin okullardaki kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi.
     Projenin çok boyutlu sosyal bir çalışma olduğunu aktaran Özcan, TYÇP kapsamında Türkiyede sadece kadınların görev alacağı tek projeye imza atıyoruz. Projemiz bu anlamda da önem taşıyor. Sadece kadınların projede görev alacak olması güzel. Kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar dedi.
     İŞKUR Çankırı Müdürü Muzaffer Çamırcı da aynı projeyle geçen dönemde 292 kadının 8 ay süreyle istihdam edildiğini hatırlatarak, proje için bakanlık tarafından 1 milyon 687 bin lira ödenek aktarıldığını belirtti.
     Çamırcı, proje kapsamında işe başlayan kadınların Çankırı merkez ve ilçelerde bulunan ilk ve orta okullar ile liselerde çalışacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Çankırıda 320 kadın okullarda görev yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER