Çarşamba Kaymakamı Yıldız:

Çarşamba Kaymakamı Yıldız: -Balıkçı barınağı ilçede balıkçılığı geliştirecek


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, balıkçı barınağının ilçede balıkçılığı geliştireceğini söyledi.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Kaymakamlık Semineri için gittiği Ankarada Çarşambaya balıkçı barınağı ile kız öğrenci yurdu yapılması konusunda temaslarda bulunduğunu söyledi.
     Temaslarının olumlu geçtiğini belirten Yıldız, ekonomisi tarıma dayalı olan ilçenin 50 kilometrelik sahilini de değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
     Ankarada, ilçeye balıkçı barınağı inşa edilmesi için Ulaştırma Bakanlığı ile temaslarda bulunduğunu anlatan Yıldız, şöyle devam etti:
     Ulaştırma Bakanlığından, artık balıkçı barınağı yapılmadığını, gerek görmediklerini dile getirdiler. Sayın Samsun Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demirin de girişimleri ile uygundur görüşlerini aldık. Ulaştırma Bakan Yardımcımız Sayın Yahya Baş da projenin 2013 yılına alınacağını söyledi. Bu Çarşamba için gerekli bir proje, tarımın yanı sıra balıkçılığı da ilçemizde yaptıracağımız barınak ile muazzam şekilde geliştireceğimize inanıyoruz ve ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyoruz dedi.
     Çarşambaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklı kız öğrenci yurdu yaptırmak için de temaslarda bulunduklarını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:
     Ankara-ya gittiğimde Sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir ile Çarşambaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklı 300 öğrencilik bir öğrenci yurdu yapmak için Sayın Bakanımız Fatma Şahin ile bir görüşme yaptık ve uygundur görüşünü aldık. Çarşamba Anadolu Lisesi bahçesine yapacağımız kız öğrenci yurdumuzun projesi onaylandıktan sonra inşaatına başlayacağız ve bittiği zaman Milli Eğitime devredeceğiz. Bunun yanı sıra Çarşambada bulunan petrol kuyusunun Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından (TPAO) alınarak Samsun Valiliğine devredilmesi ile ilgili temaslarda bulunduk ve olumlu sonuçlandı. Bu hafta içinde devir işlemleri yapılacak. Ben bu girişimlerde bana gerekli ilgiyi gösteren ve desteği veren Sayın Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demire teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşamba Kaymakamı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER