Cemil Meriçin doğduğu ev müze oluyor

Cemil Meriçin doğduğu ev müze oluyor


HATAY (A.A) - Hatayın Reyhanlı ilçesinde doğan, Türk düşünce hayatında silinmez izler bırakan toplum bilimci, yazar, şair, düşünür ve tarihçi Cemil Meriçin doğduğu ev müze oluyor.
     Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meriçin, Reyhanlı ilçesi İrtah Mahallesinde bulunan, 840 metre kare parsel alanına sahip evi, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 628 sayılı kararıyla Kültür Varlığı olarak tescillendiği belirtildi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hatay Valiliği olarak evin mülkiyetini, 29 Mart 2013 tarihi itibariyle aldıklarını kaydetti.
     Restorasyon projelerinin süratle yapılacağını, ardından müzenin tefriş ve tanzimine ilişkin projenin yapılarak uygulamaya geçirileceğini ifade eden Lekesiz, Meriçin doğduğu evin müze haline getirilmesinin, yeni neslin büyüklerini tanımaları açısından önem taşıdığını aktardı.
     Lekesiz, her milletin tarihinde, kültüründe, sanatında ve fikir hayatında etkili olmuş, yaşadığı topluma ve döneme damga vurmuş insanların bulunduğunu, Türkiye ve Hatay için çok önemli değerlerden biri olan Cemil Meriçin de insanların fikir hayatının ve düşünce dünyasının köşe taşlarından birisi olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Cemil Meriçin doğduğu ev müze oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER