Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisarda:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisarda: -Türkiyenin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİVAS (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiyenin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır dedi.
     Bayraktar, TOKİnin Sivasın Koyulhisar ilçesinde yaptırdığı 124 konutun anahtar teslimi töreninde yaptığı konuşmada, Sivas temaslarında, 16 ilçeye ve kente neler yaptıklarını ve neler yapabileceklerini gözden geçireceklerini söyledi.
     Sivastan hükümet olarak son derece memnun olduklarını ifade eden Bayraktar, Size ne yapsak azdır. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Bizim hükümetler döneminde, 9,5 yıl boyunca gücümüzün yettiği kadar Sivasa pozitif ayrımcılık yaparak, hizmetler gerçekleştirdik diye konuştu.
     Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de şehirleşmenin arttığını anlatan Bayraktar, Bundan 35 yıl önce Sivas, Türkiyede çok önemli merkezdi. İnşallah yine öyle olur. Hızlı tren Sivasa inşallah en kısa sürede gelecek ve Sivas her yere çok yakın olacak dedi.
     Bakan Bayraktar, dünyada çok ciddi krizler yaşandığını ve birçok ülkede ekonominin dibe vurduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Biz Türkiye olarak sizin sayenizde, sizin bereketiniz ve dualarınız sayesinde, istikrarı, istikbali, kalkınmayı, gelişmeyi artırmak için ciddi gayret sarf ediyoruz. Bizim gayretimiz milletimizin huzuru içindir. Bunun için bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız. Sizden destek bekliyoruz. Sakın ha ufak tefek meselelere takılmayın. Türkiyenin dünyaya verdiği büyük mesaj; kalkınma, istikrar, dirlik, büyüme ve büyük Türkiye mesajıdır. Bu mesaj, Koyulhisardan, Suşehrinden, Sivastan ve Anadolunun her yerinden veriliyor.
     Bayraktar, 81 vilayette TOKİnin konut yapımını sürdürdüğünü belirterek, işsizliğin azalmasına, konut sektörünün büyümesine katkı sağladıklarını, sağlamaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Bayraktar ve diğer protokol üyeleri, hak sahiplerine konutların anahtarlarını telim etti. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Sivas milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin ve Ali Turan, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, Belediye Başkanı İlhan Eren ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Bayraktarın Suşehri temasları-
    
     Bakan Bayraktar, Koyulhisardaki program öncesinde, Suşehri ilçesinde de temaslarda bulundu. Suşehri Devlet Hastanesindeki hastaları basına kapalı olarak ziyaret eden Bayraktar, daha sonra ilçeyi gezdi.
     Kaymakam Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Selden brifing alan Bayraktar, Kösedağ Savaşı ile bilinen Suşehrinin tarihte çok önemli bir yeri var. İslam adına, atalarımız adına bu savaşın hatırasını dinimize uygun olarak Suşehri yaşatıyor. Türkiyeye, dünyaya bunu tanıtıyor. Bu bakımdan Suşehrililere teşekkür ediyoruz dedi.
     Kılıçkaya Baraj Gölünün yöre açısından önemine dikkati çeken Bayraktar, Suşehrinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. TOKİ olarak da ilçede önemli bir adım attıklarını belirten Bayraktar, Buranın deprem bölgesinde birinci kuşak olması nedeniyle, imar planlarında belediyemize yardımcı olacağız. Planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra, burada kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Ne kadar gücümüz yeterse yapacağız. Çünkü biz geldik ve gördük. Göz görünce gönül daha çok katlanır. Biz bunu unutmayız diye konuştu.
     TOKİnin 81 ilde ve 800 ilçede çok sayıda şantiyesi olduğunu belirten Bayraktar, konut, kentsel dönüşüm ve diğer alanlarda yapılan çalışmaların önemini vurguladı.
     Sivasın yüzölçümü itibariyle çok büyük bir il olduğunu ifade eden Bayraktar, Sivas, Türkiyenin tam ortasında olan bir ilimiz. Sivasın madenleri var. Bölünmüş yolar açısından da gelişecek. Bin yıllık bir Osmanlı şehri. Dinimizi, kültürümüzü, moral değerlerimizi yaşatan bir şehir. Cumhuriyetimizin kurulduğu bir şehir. Yani Cumhuriyetin kasnağı burada oluştu. Onun için Sivas son derece önemli dedi.
     Belediye Başkanı Sedat Sel, ziyaretin anısına, Bakan Bayraktar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdeme, gümüş işlemeli Kuran-ı Kerim hediye etti.
    
     Muhabir: Önder Felek - Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Koyulhisarda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER